1 december 2012

1 december 2012


Vandaag niet op pad geweest maar in mijn eigen tuin gebleven. Ik vind het ook weleens leuk om te laten zien wat er onder andere allemaal in mijn tuin voor vogels zitten. Het resultaat is twee uurtjes zitten. Ik heb een camouflage tent gekocht, waar ik volgens mij veel plezier van ga beleven. Misschien is er wel een nieuwe verslaving ontstaan. Ik had mijn tentje wel iets te dichtbij gezet, waardoor ik de Grote Bonte Specht er niet in zijn geheel op kreeg…..wat een luxe.

Grote Bonte Specht

Grote Bonte Specht

Wat een luxe probleem, een Grote Bonte Specht, die ik er niet compleet op krijg omdat ik te dichtboij zit. Zo’n camouflage tent werkt dus perfect. 

Keep

 

Keep

Vooral in de winter is de keep in Nederland te zien, meestal als doortrekker, maar soms ook als wintergast, samen met vinken in grote groepen en op plaatsen waar voldoende voedselaanbod is. Voor de keep houdt dit meestal in dat er voldoende beukennoten beschikbaar moeten zijn. Kepen broeden in het noorden van Europa, maar na de winter blijven ook kleine aantallen vogels in Nederland achter, die soms zelfs tot broeden over gaan. Aldus de website van vogelvisie.

Boomklever

Boomklever

Heerlijk toch een van mijn favorieten vogels gewoon in mijn tuin.

Groenling

Groenling

Iedere dag zie ik er wel weer een ander soort bij komen. De vogels beginnen het voer te ontdekken. Komende week gaat het vriezen en sneeuwen. Ik ben benieuwd wat dat gaat opleveren.

Huismus

Huismus

Een mannetje

Huismus

Huismus

Vrouwtje Huismus. Nooit geweten dat die ook een tong hebben.

Koolmees

Koolmees

Koolmees

Ook voorzien van een tong.

Pimpelmees

Pimpelmees

Pimpelmees

Roodborst

Roodborst