1 februari 2015

1 februari 2015


Vandaag een boottocht gemaakt over de Maas. De opstapplaats was in Well. We zijn in noordelijke richting gevaren iets voorbij Bergen en toen weer terug.  We zijn best veel soorten tegengekomen, maar ohhh wat was het licht slecht. Donkere wolken en soms wat lichte regen. Ik vond dat er veel Brilduikers waren. Ik heb deze tocht vorig jaar ook gemaakt in dezelfde tijd maar toen waren er weer veel meer ganzen. 

De foto’s zijn gemaakt met mijn nieuwe camera, een full frame body. Even wennen waar alle knopjes zitten en alle instellingen goed te krijgen. Hij is wel lekker snel, stelt sneller scherp en je kan met een hogere iso werken. Maar ik moet er zeker nog wel aan wennen.

De Groene Specht hieronder is nog gemaakt met mijn oude camera.

Groene Specht

Groene Specht

Eindelijk de Groene Specht mooi op de foto gekregen. Ik ben er erg blij mee. Foto genomen vanuit mijn tuin op 10 januari 2015.

Aalscholver

Aalscholver

Aalscholver

Op de onderste foto staan twee Aalscholvers, een met een opvallende witte buik.

Brilduiker

Brilduiker

Fuut

Fuut

Buizerd, Nijlgans en Grote Canadese Gans

Buizerd, Nijlgans en Grote Canadese Gans

Indische Gans

Indische Gans (middelste)

Tafeleend

Tafeleend

Buizerd

Buizerd

Buizerd