1 oktober 2015

1 oktober 2015


Eindelijk weer eens tijd om naar Nationaal Park Maasduinen te gaan. De vogeltrek is in volle gang en ik heb vandaag vrij genomen van het werk, anders kom ik nooit meer buiten. Het was een super dag. Ontzettend veel roofvogels. Ik heb er zeker wel 30 gezien, voornamelijk Buizerds. Opvallend vond ik de vele Witte Kwikstaarten die nog overal ter plaatse zijn. Ook dacht ik dat ik nog in de maling werd genomen toen een wat oudere man aan mij vroeg of ik zijn rolletje kon verwisselen. Zo’n ouderwetse camera met een filmrolletje erin. Het kostte wel even wat tijd en ik hoop voor die meneer dat ik het goed heb gedaan want dat had ik al wat jaartjes niet meer gedaan. 

Torenvalk

Torenvalk

Torenvalk

Torenvalk

Torenvalk

Torenvalk

Torenvalk

Torenvalk

Torenvalk

Ik denk dat bovenstaande foto’s 1 familie is. Er waren vier Torenvalken ter plaatse. Ze gaven een geweldige show weg. Constant jagen en steeds op een andere plek gaan zitten. Vanachter een hek heb ik er een hele tijd naar staan kijken.

Rode wouw

Rode wouw

Rode Wouw

Het is al redelijk speciaal om 1 Rode Wouw te zien, maar twee!! Ze vlogen relaxed achter elkaar en plotseling gingen ze wat met elkaar spelen leek het wel. Hierdoor kon ik wat foto’s maken. Eerlijk gezegd had ik niet direct door dat het de Rode Wouw was, totdat ze dus gingen draaien en ik de vork staart kon zien. Kreeg wel even kippenvel van dit mooie moment.

Grote Bonte Specht

Grote Bonte Specht

Grote Bonte Specht

Grote Bonte Specht

Hier kan ik goed van genieten als de Grote Bonte Specht goed in beeld is. Hij was zich aan het poetsen en trok zich van mij niks aan. Tussendoor een batterij verwisseld en hij bleef gewoon zitten. Ik moet zij zeggen, want ik zie geen rood op de kop.

Huismus

 Huismus

Zwarte Roodstaart

Zwarte Roodstaart

Ter plaatse zaten er twee, achter de insecten aan. Waarschijnlijk een koppeltje. De meeste overwinteren in het Middellandse-Zeegebied, maar er zijn ook vogels die in Nederland overwinteren. 

Buizerd

Buizerd

Witte Kwikstaart

Witte Kwikstaart