10 april 2012

10 april 2012

Ik heb veel meer vogels gezien dan ik foto’s heb gemaakt. Het wilde niet echt lukken vandaag. Ook die dagen heb je erbij. Maar het was weer genieten. Er komen steeds meer zomergasten. Ik was bandaag in het Buytenpark in Zoetermeer. Het was wel te merken dat het vakantie was, want de mountain-bikers hadden het gebied vandaag ook weer gevonden. Ik heb een tijdje bij een Fitis gestaan, maar hij wilde niet naar voren komen, hij bleef in de dichte begroeieng zitten. Ik krijg hem nog wel een keer…

Grauwe Gans

Grauwe Gans

Hier krijg je toch een warm gevoel bij, twee Grauwe Ganzen met hun pulletjes. 5 stuks maar liefst. Verderop in de polder zag je overal de koppies van Grauwe Ganzen boven het gras uitsteken. Binnenkort zullen er dus nog veel meer rondzwemmen. Tussen het gras zaten ook Scholeksters en Grutto’s in grote getallen.

Kleine Plevier

Kleine Plevier

Dit is zo’n zomergast. Ze komen uit Afrika. Tijdens het voedselzoeken loopt hij een klein stukje en staat dan even stil om te luisteren en kijken of er een lekker hapje naar boven kruipt. Ze zijn zo klein dat je er zo overheen kijkt. Hij zat in een klein plasje samen met de Tureluur.

Buizerd

Buizerd

Ik kon mijn hart vandaag weer ophalen aan de Buizerds en de Torenvalken. Ze waren vollop aanwezig. Het wordt toch eens tijd dat ze een prooi vangen terwijl ik toekijk, dat is me nog nooit gebeurd.