10 januari 2014

10 januari 2014


Een Blauwe Kiekendief, wat is dat een genot om die te zien jagen. Met hele rustige vleugelslagen zweven ze zo’n meter boven de grond op zoek naar een prooi. Heel langzaam kunnen ze zweven om elke stukje grond uit te pluizen. In het Nationaal Park Maasduinen, Bergerheide, zat vorig jaar een Blauwe Kiekendief. Dit jaar ook weer. Dus mijn keuze om alweer daar heen te gaan was gemakkelijk gemaakt. Wel heb ik de route een klein beetje veranderd voor de variatie en dat bleek een goede keuze te zijn geweest. 

Onderstaande foto’s zijn op volgorde weergegeven.

 Blauwe Kiekendief

Blauwe Kiekendief

Blauwe Kiekendief

Blauwe Kiekendief

Blauwe Kiekendief

Blauwe Kiekendief

Blauwe Kiekendief

Dit vrouwtje Blauwe Kiekendief kwam helaas met lege pootjes weer omhoog. Met de laagstaande zon is het licht wel heel apart. De Blauwe Kiekendief eet muizen, jonge konijnen en vogels. Ik denk niet dat ik het fijn had gevonden als zij met een klein konijntje omhoog was gekomen.

Klapekster

Klapekster

De Klapekster was ook weer op het vertrouwde stukje, dit is overigens hetzelfde gedeelte waar de Blauwe Kiekendief jaagt.

Geelgors

Geelgors

Doordat ik dus een andere route nam zag ik heel veel kleine vogels. Onder andere de Geelgors en Rietgorzen. Doed te weten want dan hou ik daar de volgende keer rekening mee om die gorzen ook op de foto te krijgen, nu heb ik ze alleen maar verjaagd omdat ik ze te laat zag.