10 januari 2016

10 januari 2015

Gelukkig weer tijd gevonden om op pad te gaan. Ik probeer in de winter alle klussen in en om het huis te doen, zodat als het straks lente is dat ik dan meer tijd heb om op pad te gaan. Een van de klussen is 12 kuub hout met de hand kloven, dus ik heb nog genoeg te doen. Omdat ik wel mijn ontspanning nodig heb, ben ik vandaag langs de Maas gaan wandelen vanuit huis. Heerlijk genoten en veel leuks gezien. 

Torenvalk

Torenvalk

Torenvalk

Torenvalk

Torenvalk

Het was alweer een tijd geleden dat ik langs de Maas een Torenvalk zag. Deze gaf weer een prachtige vliegshow weg en kwam lekker dichtbij. Af en toe een duik naar beneden, maar helaas zag ik geen prooi. Deze Torenvalk is geringd maar de gegevens heb ik niet kunnen aflezen.

Putter

Putter

Putter

De Putter waar je hem meestal tegenkomt, in de distels. Ze eten de zaden graag. Dit gebied is wel een kilometer lang vol met Distels, dus vaak kom je de Putter hier wel tegen.

Grauwe gans

Grauwe gans

Deze foto is onbewerkt. Ik was met de vogelwerkgroep Het Hokske bezig met de Klapekster telling toen in de vroege morgen, met de opkomende zon, deze ganzen voorbij kwamen. De Klapekster hebben we trouwens niet gezien.

Geelgors

Geelgors