10 juni 2012

10 juni 2012

Je hebt weleens van die dagen dat de foto’s niet lekker scherp willen. Vandaag was dus zo’n dag. Daar doe je gewoon niks aan. Misschien kwam het wel omdat ik te gehaast op pad ben gegaan. Ik heb het hartstikke druk met mijn verhuizing naar Limburg en dat gaat nog wel een maand of 4 duren, die drukte. Als je niet geheel ontspannen bent, merk je dat in je foto’s. Vandaag maar weer naar de Ackerdijkseplassen gegaan. Ik kwam weer veel moois tegen en ondanks de drukte heb ik heerlijk genoten, zoals altijd.

Torenvalk

Torenvalk

Torenvalk

Ik hou al een tijdje deze nestkast in de gaten. Ik weet dat er kleintjes inzitten. Op de bovenste foto zit het mannetje met een muis in zijn poten, klaar om te voeren. Op de onderste foto heeft hij de muis afgeleverd. Het zal niet lang meer duren voor ze uitvliegen. Ik hoop dat nog mee te maken.

Aalscholver

Aalscholver

Aalscholver

Aalscholver

Rare situatie. Deze Aalscholver zat wel 5 minuten te spelen met een stuk hout. In de snavel nemen, laten vallen en weer uit het water duiken. Totdat hij het stuk hout zo goed als doorslikte. Toen het zo goed als doorgeslikt was, zwom hij de hoek om en kon ik de afloop niet zien.

Buizerd 

Buizerd

Kneu

Kneu

Grote Bonte Specht

Grote Bonte Specht

Deze Specht kwam ik gisteren in Limburg tegen. Het is een juveniel, er zitten nog geen strepen op zijn borst. De ouders zaten er constant dichtbij en voerde hem nog bij. Wat een lekkere tijd is dit toch. Veel vogels zijn inmiddels uitgevlogen en worden door de ouders bijgevoerd.

Spreeuw

Spreeuw

Let maar eens wat beter op als je koeien in de wei ziet. Er zitten altijd wel vogels omheen. Deze keer waren het Spreeuwen.