10 mei 2015

10 mei 2015


Al bijna een maand was ik niet meer bij de slechtvalken geweest. Dus vandaag echt tijd gemaakt om te kijken hoe alles verloopt daar. Op de webcame had ik al gezien dat het vrouwtje met haar zoon gepaard had en dat die inmiddels weer is verdreven door een ander mannetje en….pffff ik kan het allemaal niet meer uitleggen, zoveel gebeurd er dit jaar. Met de 4 jongen gaat het in ieder geval goed. Vandaag was ik getuige van 3 prooien die gebracht werden. En een lelijke aanval van het vrouwtje op een andere Slechtvalk. Omdat zowel het vrouwtje als het mannetje ongeringd zijn blijft het vaak gokken wie nu wie is. Maar het blijft er zeker spannend, maar ook weer zeer ontspannend om naar te kijken. Onderstaande foto’s zijn op tijd neergezet.

Slechtvalk

Om 11:48 uur, komt vermoedelijk het mannetje met een prooi aan.  We vermoeden het mannetje omdat dit met een hoop geluid gedaan werd. 

Slechtvalk

Deze prooi werd op de vierde ring gedropt.

Slechtvalk

Na ongeveer 10 minuutjes wordt de duif op de tweede ring gebracht. Ook vliegt deze Slechtvalk er eerst nog een tijd mee rond, vermoedelijk gewoon een foto moment.

Slechtvalk

Om 12:04 gaat de valk met duif van de tweede ring weer rondvliegen en komt dan deze vermoedelijke Buizerd tegen. De duif is blijkbaar losgelaten. Vermoedelijk is dit dus nog steeds het mannetje.

Slechtvalk

Slechtvalk

Om 14:11 wordt er, vermoedelijk door het vrouwtje, een prooi gebracht.

Slechtvalk

Om 14:32 wordt er weer een prooi gebracht, vermoedelijk weer door het vrouwtje.