11 augustus 2013

11 augustus 2013


Een gevarieerd programma deze keer. Het zijn de foto’s van de afgelopen week. Ik ben wezen fietsen langs de Maas en naar de Mortel geweest. Bij de Mortel heb ik spectaculaire vliegshows van de Slechtvalken gezien, maar de foto’s wilde niet zo best. De juvenielen kunnen al zelfstandig hun prooi boven op de toren krijgen, dus ze zullen ze minder vaak op het veld voor me neus laten vallen. Ik heb me dan ook voorgenomen om wat vaker weer te gaan wandelen en te fietsen. Kijken wat ik dan weer allemaal tegenkom.

Buizerd

Buizerd

Deze Buizerd zag ik tijdens het fietsen, op een paaltje in het veld. Op de achtergrond zie je de Maas. Ik heb de foto zo min mogelijk gecropt. 

Putter

Putter

In het veld langs de Maas zitten erg veel distels waar de putter gek op is. Alleen zitten ze vaak erg ver weg. Totdat ik doorkreeg dat er een groepje in een boom ging zitten. Even onder de bomen doorfietsen en een Putter zoeken die vrij was van de bladeren.

Juveniel Putter 

juveniel putter


Wespendief

Wespendief

Deze is van vandaag, bij de Mortel genomen. Hij kwam vlak over ons heen gevlogen.

Nijlgans

Nijlgans

Bij de Mortel heb je ook een poeltje waar ik van de week op een bankje alleen zat. Een groep Nijlganzen kwam aangevlogen om in HUN poeltje te zitten. Alleen hadden ze mij een beetje laat door. Het is een groep van ongeveer 8 Nijlganzen die dit jaar geboren zijn. 

Slechtvalk

Slechtvalk

Het vrouwtje met een dikke crop.