11 mei 2012

11 mei 2012

Ik ben druk bezig met een komende verhuizing naar Noord Limburg. Jawel het is zo goed als zeker dat ik daar over een maand of vier ga wonen. Om dit allemaal te realiseren moest ik vandaag naar Den Bosch. Nadat dat klusje was afgehandeld ben ik naar Helmond gereden want ik weet daar een plekje waar de ijsvogel aan het broeden is. Op dit moment zijn de eieren uitgekomen en zijn de ijsvogels druk bezig met voederen. Helaas zat het weer tegen, want toen ik in het hoge gras verstopt zat kwamen de druppels. Ik was niet voor niks dat eind gereden, dus regenpak aan en camera in de tas en wachten. Nadat er eentje op de tak ging zitten pakte ik me camera en kon ik wat foto’s maken. Geen super kwaliteit, want ik wilde niet te dicht bij het nest komen en zware bewolking, dus weinig licht. Maar ik heb hem wel op de foto. Deze ijsvogel is trouwens iedere dag live te bewonderen via www.natuurkanaal.nl 

Daarna doorgereden naar de beroemde toren De Mortel. Via beleefdelente.nl kan iedereen deze toren bewonderen waar de Slechtvalk in broed. Dit jaar is het daar een groot drama. Nadat de eieren gelegd waren is het vrouwtje door een andere vrouw verjaagd en kwamen de eieren te lang bloot te liggen, waardoor er dit jaar dus geen eieren uit zullen komen. Beide Slechtvalken waren aanwezig. Wederom geen super foto’s maar deze keer lag dat aan de afstand en de volle zon die ik tegen mij had. Maar zeker een geslaagde dag, de Slechtvalk en de ijsvogel gezien….en een stap dichterbij Limburg.

IJsvogel

IJsvogel

IJsvogel

Het mannetje. Hij ving direct een visje, te zien op de bovenste foto. Ik heb ook een fimpje gemaakt en die staat bij de overige filmpjes.

Slechtvalk

Slechtvalk

Slechtvalk

Op de bovenste foto zit vermoedelijk het vrouwtje. Na een tijdje ging ze vliegen naar de top van de toren waar de nestkast en de camera hangt. Na enkele minuten ging ze de nestkast in, waar het mannetje op de eieren zit. Maar zodra zijn nieuwe vrouwtje binnenkomt, gaat hij er vandoor. Dit is dus live te volgen op beleefdelente.nl