12 januari 2012

12 januari 2012

Vandaag was het een trieste dag. Vol goede moed ging ik in Zoetermeer naar het Buytenpark. Het westelijke deel is ontstaan na 1980 als puinstortplaats. De puinheuvels werden afgedekt met grond en omgevormd tot natuurlijk ogende heuvels. Het oosterlijke deel is het oudste en werd aangelegd als wijkpark voor de aangrenzende wijk Buytenwegh. Het is een lekker woest gebied met houtwallen en noem maar op. Vol goede moed ging ik het gebied in. Helaas had ik niet naar Piet geluisterd, want het begon te regenen. Na een paar minuten begon het te hozen en ik besloot maar terug te keren naar de auto. Bij de auto gekomen was ik tot op mijn onderbroek nat. 

Parkgans

Parkgans 

Deze kwam ik onderweg nog wel tegen, vlak voordat de regen losbarste. 

Ik heb ook nog een plaatje van de grote bonte specht, die ik op 8 januari tegenkwam. Het zat me nog steeds dwars dat ik over een rode vlek spreek op het achterhoofd, terwijl dat amper zichtbaar was. Dus om het goed te maken dezelfde specht maar dan van de achterkant. 

Grote bonte specht

Grote bonte specht