12 januari 2013

12 januari 2013


Was is het weer koud buiten. Geen weer om op de fiets te gaan, maar wel goed wandel weer. Dus vandaag mijn rondje langs de Maas maar te voet gedaan. Ik verwachtte er niet veel van omdat ik nu een minder groot gebied kon afgaan. Maar ik ben toch nog wel leuke soorten tegengekomen. Wat wel opvallend hier in Limburg is, is dat ik steeds veel mensen tegenkom die me aanspreken en ook veel naar de vogels kijken. Veel mensen lopen hier met een camera en/of verrekijker, hartstikke leuk natuurlijk. 

Torenvalk

Torenvalk

Ik kwam aanlopen en zag deze vrouw Torenvalk op een paaltje zitten. Vervolgens zag ik dat hij in een boom ging zitten. Maar precies in mijn looprichting. Ik verwachtte dan ook dat als ik dichterbij zou komen dat ze er vandoor zou gaan. Maar nee, ik liep onder de boom door en ze bleef gewoon zitten. Ik ben vervolgens iets doorgelopen want als je plots stil gaat staan zou ze er zeker vandoor gaan. Nadat ik op veilige afstand was kon ik een paar mooie foto’s van haar maken.

Boomkruiper

Boomkruiper

Boomkruiper

Twee verschillende Boomkruipers. De bovenste kwam ik op de heenweg tegen en de tweede op de terugweg. Wel bijna op dezelfde locatie, maar het zijn vast twee verschillende. Vanuit mijn eigen tuin zie ik ze ook weleens. Ik kan niet genoeg opschrijven hoe blij ik met mijn nieuwe woonsituatie ben. Mensen, niet dromen maar doen!!

Buizerd

 

Buizerd

Deze Buizerd kwam aanvliegen en ging in de boom zitten. Hij was wel erg ver weg. In de bomen zaten al honderden Houtduiven die even schrokken maar al weer snel naast de Buizerd in de bomen gingen zitten. Ik weet eigenlijk niet of Buizerds ook op duiven jagen, ik heb het nog nooit waargenomen. 

Koolmees

Koolmees

Eens een echte natuurlijke foto van de Koolmees, dus niet gelokt met voer, maar gewoon puur natuur in de boom op zoek naar eten.