12 maart 2015

12 maart 2015

Yessssssssss het is me gelukt. Foto’s van parende Slechtvalken bij de Mortel. Ze waren al een aantal weken bezig met paren, dat was me bekend. Ik was natuurlijk ook al een dag er heen geweest om de foto te maken maar toen gebeurde het niet. Vandaag was ik er net 5 minuten en toen was het al raak. Hartstikke leuk om dat eens te zien. Al jaren volg ik de Slechtvalken en nu dan eindelijk ook een foto van de paring. Prachtig om te zien dat het mannetje nog steeds druk bezig is om zijn taak te vervullen, zoals prooien brengen. Van mij mogen de eieren komen…..

De foto’s heb ik weer geselecteerd op tijd.

 

Slechtvalk

11:58 uur. Het vrouwtje buigt voorover zodat het mannetje er goed bij kan. 

Slechtvalk

De paring.

Slechtvalk

Dit is genieten.

Slechtvalk

13:15 uur. Het mannetje heeft een klein prooitje wat hij aan het vrouwtje overgeeft. Hij mag wel met wat grotere prooien komen want het vrouwtje moet eieren gaan leggen en hier is veel energie voor nodig. Ook om de eieren te maken kost veel energie. Met maken bedoel ik dus niet de paring maar de ontwikkeling van het ei 🙂

Slechtvalk

13:25 uur. Het vrouwtje na het eten van de prooi.

Slechtvalk

13:32 uur. Ja hoor en nog een paring. Na het nuttigen van de prooi mag het mannetje nog een keer. Deze keer in de kleine antenne. 

Sperwer

Sperwer

Het leuke bij de Mortel is dat er zoveel andere soorten te zien zijn. De Sperwer komt regelmatig voorbij. Vllok voor ons dook hij op de grond om vervolgens in een boom te gaan zitten. Dit ging zo enorm snel dat een foto alleen een vage schim is geworden. 

 Zwarte Roodstaart

 Zwarte Roodstaart

Deze zat op het veldje achter ons.