13 april 2015

13 april 2015


Dit is weer een samenvatting van twee dagen, 12 en 13 april 2015. Gisteren, 12 april met vogelwerkgroep ’t Hokske op excursie geweest bij vogelwacht Uden in Brabant. Het gebied waar we heen zijn geweest is Maashorst in Nistelrode. Een ontzettend mooi en groot gebied. Met bos, water en uitgestrekte kalere vlaktes. Erg veel moois gezien maar niet alles op de foto gekregen. Mijn mooiste waarneming was de Beflijster, die had ik nog nooit eerder gezien. Eind van de dag hadden we er 16 geteld.

Vandaag 13 april met de fiets langs de Maas gereden. Mijn mooiste waarneming was de Bonte Vliegenvanger die ik wel mooi op de foto kreeg.

Bonte Vliegenvanger

Bonte Vliegenvanger

Een mannetje. Ook deze zijn dus weer in Nederland geariveerd. Deze pakt rond vliegende insekten, erg leuk om naar te kijken.

Boomklever

Boomklever

Boomklever

Boomklever

Twee verschillende Boomklevers. 

Geelgors

Geelgors

De Geelgors komt voornamelijk voor in het oosten van ons land.

Koolmees

Koolmees

De meeste Koolmezen zijn nu wel aan het broeden. Bij mij in de tuin zijn de kasten weer bezet door de Pimpelmezen.

Spreeuw

Spreeuw

Deze Spreeuw houd zijn pootje even omhoog om gedag te zeggen. Spreeuwen zijn ook zeer goede imitators. Ik was er zeker van een Zwarte Specht te horen…..dit bleek dus doodleuk een Spreeuw te zijn. Wel erg leuk.

Tjiftjaf

Tjiftjaf

Ik weet nog van vorig jaar dat ik de Tjiftjaf amper op de foto kreeg. Dit jaar heb ik al een paar keer een leuke foto ervan kunnen maken. Nu de Fitis nog die er heel erg veel op lijkt.