13 juli 2014

13 juli 2014


De weersberichten kloppen gelukkig niet altijd. Ik had helemaal voorgenpomen om vandaag naar de Mortel naar de Slechtvalken te gaan, maar de weersverwachting was veel bewolking met veel regen. Maar juist vandaag kwam het mij goed uit. De lucht zag grauw en er waren donkere wolken, maar ik wilde echt graag erheen. Dus eigenwijs en ik dus, iets later als normaal, naar de Slechtvalken. Een prima keuze blijkt achteraf. Het was weer genieten, terwijl ik geen enkele prooi overdracht heb gezien. Maar wel weer wat over het gedrag van de Slechtvalken.

En afgelopen maandag heb ik mijn favoriete rondje gefietst langs de Maas, daar heb ik ook foto’s van.

Slechtvalk

 

Zeker niet mijn mooiste foto, maar wel het mooiste moment van de dag. Opeens kwam er een vreemde valk en vanaf het dak gingen er wat juvenielen op af. Het vrouwtje ging direct de nestkast in en begon dat gegak geluid te doen. Iemand op het veld kon mij vertellen dat het vrouwtje dan direct de nestkast verdedigd. Echter de vreemde valk wilde niet weggaan, dus het vrouwtje ging er achter aan. Na twee flinke aanvallen ging de vreemde valk weg, om na ongeveer 1,5 uur weer te komen kijken, maar weer werd de vreemde valk verjaagd. 

Slechtvalk

Een juveniel Slechtvalk

 

Ik heb geen idee wat voor koeien dit zijn, maar ze zijn altijd in de buurt van de Mortel. 

Grasmus

Grasmus

Grasmus

Deze Grasmus kwam recht op me af gevlogen. Leuk moment.

Roodborst Tapuit

Roodborst Tapuit

Overal kwam ik maandag jonge Roodborst Tapuiten tegen, met dicht in de buurt hun ouders. Dit is een leuke tijd van het jaar. De plek waar deze Tapuit zit was vorig jaar een ruig open veld. Nu staan er gewassen met honderden palen en draden gespannen. Ik denk dat de Torenvalk die hier zat, nu verdwenen is. 

Tjiftjaf

Tjiftjaf

Zwarte Kraai

Zwarte Kraai