13 maart 2012

13 maart 2012

Vandaag wilde de vogels niet op de foto. Ook dat kan weleens gebeuren. Ik kwam in het Van Tuylpark de Groene Specht tegen maar die ging er steeds vandoor en met die bewolking worden dat echt zwart/wit foto’s. Op de fiets maar eens naar het Balijbos gegaan, maar daar zat ook alles ver weg of wilde niet op de foto. Er zat genoeg en ik genoot er weer van, maar ik heb betere dagen gekend. Ik merkte ook wel dat het nog geen lente is, jeemig wat was het koud. Ik vind het wel leuk dat ik steeds vaker door andere personen word aangesproken die ook met vogels bezig zijn. Op deze manier kom je nog eens mensen tegen die dezelfde hobby hebben en kunnen we van elkaar leren.

Blauwe Reiger

Blauwe Reiger

Kom ik de hoek om staat deze jongen ineens vlak naast me. Ik zag dat hij een klein visje in zijn bek had. Ik had mijn camera om mijn nek hangen maar als ik die ineens zou richten zou hij vast wegvliegen en/of zijn visje laten vallen. Dus toch maar even met richten gewacht tot het visje was doorgeslikt. Ik fietste die kant op, omdat er achter het Van Tuylpark vorig jaar een paar bomen stonden vol met reiger nesten en ik wilde checken of ze er dit jaar ook zaten. 

Blauwe Reiger

Blauwe Reiger

Ja hoor, ze zitten er weer. Drie bomen vol met reigers op het nest. Ik denk dat het nog wel even duurt voordat er werkelijk wat gaat gebeuren, maar we mogen er alvast van gaan genieten, geweldig. 

Grote Bonte Specht

Grote Bonte Specht

Deze waren met zijn tweeen vollop in de weer. Hard roepen en roffelen op de bomen. Ik kon niet zien of het een paartje was, mannetje vrouwtje, want we werden helaas gestoord door wat honden. Ik mag niet klagen, want vroeger liet ik mijn hond ook altijd in dit park uit. 

Staartmees

Staartmees