13 mei 2012

13 mei 2012

Ik kan het niet laten, maar ik ben weer naar de Ackerdijkseplassen gegaan. Waarom moeilijk doen als zo’n mooi gebied om de hoek ligt. Wat als eerste opviel was de hoeveelheid personen met een telescoop. Zoveel had ik er nog nooit bij elkaar gezien, dus er moest iets te zien zijn. Het bleek dat ze allemaal gekomen waren voor de Steltkluut. Helaas zat deze zo enorm ver weg, dat ik er geen foto van heb kunnen maken. Wel mocht ik door iemand zijn scoop kijken, waardoor ik de Steltkluut wel heb mogen bewonderen.

Fuut

Fuut

Fuut

Fuut

Eindelijk!! Ik had de hoop voor dit jaar al bijna opgegeven om een Fuut op de foto te krijgen met jonkies op zijn rug. Wat een geweldig gezicht is dat. Terwijl ik de foto’s maakte werd ik door diverse mensen gepasseerd die er totaal geen aandacht aan schonken, of het niet zagen. Wat kijken de mensen toch weinig om zich heen, terwijl er zoveel moois te zien is.

Visdief

Visdief

Volgens mij had ik nog niet eerder een Visdief op mijn website gezet. Het is een zomergast. Hij zit meestal in de buurt van water om vissen te vangen. Met een noodgang vliegt hij het water in en vangt vissen. Vanmiddag lande deze Visdief bijna op twee Wilde eenden.

Kikker

In deze plas zitten al enkele weken een hele hoop kikkers. Vandaag waren het er wel erg veel. Ik schat wel 25 stuks. Allemaal waren ze druk bezig om indruk op elkaar te maken en te paren. Ik heb er ook een filmpje van gemaakt. Heerlijk om weer het geluid van die kwakende kikkers te horen. 

Torenvalk

Torenvalk

Dit mannetje werd door een Kieviet aangevallen en ik was net te laat voor een actie foto. Nadat de Kieviet er klaar mee was ging dit mannetje vlak bij de nestkast zitten, waar zijn vrouwtje aan het broeden is. 

Rietgors

Rietgors

Ransuil

Ransuil

Ja, hij zit er nog steeds. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem op de heen weg niet kon vinden. Teruggekomen heb ik blijkbaar iets beter gezocht want ik zag hem weer. Ik heb nog geen kleintjes gezien en ik kan nog steeds niet ontdekken of er nou iets op het nest zit.