13 oktober 2013

13 oktober 2013


Het is weer zover, eindelijk weer een nieuwe dag op mijn website. Ik ben een weekje ziek geweest en ik had wat moeite om de vogels op de foto te krijgen. Inmiddels is het herfst geworden en zijn de meeste zomergasten vertrokken en de wintergasten aangekomen. Een wisseling van de soorten vogels dus. Persoonlijk vind ik de zomergasten veel leuker dan de wintergasten, maar toch zijn er wel een paar bijzondere wintergasten. Nog steeds heb ik de Groene Specht niet op de foto gekregen, maar die blijft gelukkig het gehele jaar in Nederland. Ik word gewoon dagelijks door de Groene Specht uitgelachen. Laatst zat ik op de fiets en kon ik genieten van een Buizerd die de Groene Specht achterna ging. De Specht en de Buizerd verdwenen tussen de bomen. Ik bedoel dus dat ik de Groene Specht bijna dagelijks hoor enof zie, maar ik krijg hem gewoon niet op de foto. Maar dat maakt deze hobby ook zo leuk.

Klapekster

Klapekster

De Klapekster is een echte wintergast. Ik had hem eind september al op de foto gekregen en dat is best vroeg. De Klapekster eet muizen, hagedissen, loopkevers en andere kleine dieren. Persoonlijk een erg mooie vogel die leuk is om te observeren. Helemaal als hij een prooi vangt en deze aan een doorn of prikkeldraad spiest om een vooraad aan te leggen.

Grote Zilverreiger

Grote Zilverreiger

Vorige week in Mariapeel ben ik meegeweest trektellen. Dan tel je de vogels die voorbij komen en dus met trekken bezig zijn. Nou dat valt niet mee. Dat is echt een vak apart waar ik duidelijk nog niet klaar voor ben. Ik herken de vogels nog niet aan hun roep en vliegbewegingen. Deze Grote Zilver Reiger kon ik wel, maar die waren gewoon ter plaatse en waren niet met de trek bezig. Met trekken bedoel ik dus dat de wintergasten naar Nederland komen om te overwinteren.

Roodborst

Roodborst

De Roodborst trekt niet en blijft het gehele jaar in Nederland. In de zomer zie ik ze zelden maar nu het kouder wordt komen ze weer tevoorschijn. Zo zie je op veel meer websites deze vogel verschijnen in de winter maanden.

Buizerd

 Buizerd

Deze Buizerd zat veel te ver voor een goede foto. Maar als ik erbij vermeld dat dit het uitzicht is als ik naar de brievenbus loop maakt dit de foto wel goed. 

Pimpelmees

Pimpelmees

Ik ben weer begonnen met voeren. Langzaam aan komt het op gang. Momenteel zijn de Koolmees, Pimpelmees, Glanskop, Boomklever en Grote Bonte Specht vaste gasten in de tuin. Hopelijk komen er straks meer soorten, voor mooie foto’s.