14 april 2012

14 april 2012

Toch maar weer naar de Ackerdijkseplassen gegaan vandaag. De bedoeling was om er heel vroeg heen te gaan om de Blauwborst goed op de foto te krijgen. In de ochtend zijn de vogels nou eenmaal vaak wat actiever. Ik kon slecht uit mijn bed komen en er kwam iets tussendoor, dus ik was er pas rond 11:30 uur. De Blauwborst heb ik niet meer gezien vandaag, maar wel een hoop andere soorten.

Aalscholver

Aalscholver

De Aalscholver kwam aanvliegen, landde in het water en nam een bad. 

Fitis

Fitis

De Fitis zong zijn longen uit zijn lijf, wat een heerlijk geluid. De Fitis lijkt vreselijk veel op de Tjiftjaf en is moeilijk uit elkaar te houden. Ik zie het verschil niet. Maar de zang is totaal verschillend van elkaar. Ik heb het nog gechecked op internet de zang en ja zeker weten, dit is een Fitis.

Blauwe Reiger

Blauwe Reiger

De Blauwe Reiger stond erg dichtbij, klaar om iets te vangen. Ik stond klaar om af te drukken. Ik weet niet wat hij ving, maar met het oog was het niet zichtbaar, een erg kleine prooi dus. Ik vind het wel altijd spannende momenten, ik hoop toch altijd op een flinke vis of een rat.

Ransuil

Ransuil

De Ransuil zat weer op zijn plekje. Via deze foto wilde ik zijn enorme nagels laten zien die wel goed zichtbaar zijn. Hiermee kunnen ze goed muizen vangen. Zijn flinke haaksnavel is ook goed zichtbaar.

Buizerd

Buizerd

Ik zag hem aankomen vanachter de boomtoppen. Snel mijn camera van het statief en mikken maar. Daar ging het niet helemaal goed, toen hij bijna voorbij was kreeg ik hem in de kijker. Snel scherpstellen en afdrukken. Het blijven mijn lievelingen, de roofvogels.

Graspieper

Graspieper