14 april 2015

14 april 2015


Wat kan een mens het toch druk hebben in zijn vakantie. Ik had nog wat foto’s klaarstaan van mijn wandeling op 14 april, afgelopen dinsdag maar nog geen tijd om ze te plaatsen. Ik heb toen gewandeld op mijn favoriete stekje, Nationaal Park Maasduinen, Bergerheide. Ik was er toch al even niet meer geweest en ik was benieuwd of de Zwarte Specht weer terug was. Helaas, die was er dus niet. De Grasmus heb ik ook nog niet teruggezien daar. Maar ja het is pas half april, we hebben nog even. Langzaam aan komen er steeds meer Zwaluwen en ik kan niet wachten op 30 april want dan komen de Gierzwaluwen weer. Heerlijk naar hun geschreeuw luisteren als ze weer in de lucht zweven.

Buizerd

Buizerd

Buizerd

Zal je net zien, loop je tussen de bomen, zie je voor je op het open veld een Buizerd zeer dichtbij vliegen. Dus als de sodemieter tussen die bomen vandaan komen en toch nog op tijd om wat foto’s te kunnen maken.

Bergeend 

Bergeend

Fitis

Fitis

Ik had constant de Tjiftjaf voor mijn lens maar vandaag had ik eindelijk een Fitis te pakken. Als je er dan eindelijk een op de foto heb, kom je ze iedere 100 meter tegen, erg grappig.

Kauw

Kauw

Roodborst Tapuit

Roodborst Tapuit

Roodborst Tapuit

Je kan er de klok op gelijk zetten. Ieder jaar zitten de Roodborst Tapuiten op dezelfde plek en soms zelfs in dezelfde boom of struik. 

 Sperwer

Sperwer

De Sperwer en de Kauw zijn nog foto’s van gisteren, genomen bij de Slechtvalken in de Mortel.