14 februari 2012

14 februari 2012

Een paar dagen terug had ik het over verstoren van vogels. Dat heb ik vandaag goed gedaan, maar wel per ongeluk en het had iedereen kunnen overkomen. Ik zat in Meijendel, Wassenaar vandaag. Ik had 5 minuutjes onder een boom gestaan om te schuilen voor de regen. Daarna liep ik over een pad naar een kijkwand. Plotseling vloog er een Buizerd vanuit het gras omhoog en de boom in. Ik vond het nogal een vreemde plek voor een Buizerd om daar te zitten, dus ik keek even wat hij daar aan het doen was. Mijn vermoedens werden bevestigd, hij had een konijn of iets gelijkends gevangen en was die aan het opeten. Totdat ik voorbij kwam en wegvloog. Dit had natuurlijk bij iedere wandelaar gebeurd, dus niks ernstigs. Ik ben ook niet blijven wachten of me verstoppen tot hij terugkwam zodat ik mooie plaatjes kon schieten. Ik vond een keer laten schrikken wel voldoende. Eigenlijk kwam ik niet gek veel tegen vandaag, maar wat ik tegenkwam was wel bijzonder. Twee maal een hert die door de bosjes liep en dus niet op de foto kon en nog twee, niet allerdaagse, vogeltjes.

Boomkruiper

Boomkruiper

Boomkruiper

Ik kwam op een stil plekje waar een hoop vogels bezig waren eten te zoeken. Tijd dus iom de camera gereed te houden en stil te gaan staan. Plotseling zag ik hem, de Boomkruiper. Eindelijk kon ik hem eens op mijn gemak wat langer bekijken, wachten tot hij in de boom voor me ging zitten voor een leuk plaatje. Constant vloog hij naar een boom, liep er tegenaan op zoek naar insecten, boven aangekomen vloog hij weer naar de volgende boom. Met een beetje geduld kwam ook de boom aan de beurt die ik op het oog had. De bovenste foto is origineel, de onderste heb ik een kwartslag gedraaid, zodat hij iets beter te zien is.

Goudhaan

Goudhaan

Goudhaan

Het kleinste vogeltje van Europa, de Goudhaan. 8.5 centimeter klein. Echt een peipklein vogeltje. Ze zijn erg tam en komen heel dichtbij. Tweemaal kwam er eentje tot 1 a 2 meter bij mij vandaan. Ze zitten alleen geen seconden stil, dus krijg dat maar eens op de foto. Ik kom ze eigenlijk alleen maar tegen in Meijendel. Ze zijn meestal met een groepje en ik schat dat er vandaag een stuk of 8 aanwezig waren. Ze zijn het hele jaar aanwezig in Nederland.

Pimpelmees

Pimpelmees

Deze was zo druk bezig om de schors van een struik af te krijgen, dat hij geen aandacht meer voor mij had. Hele stukken schors vlogen door de lucht. Ik had dat nooit eerder zo gezien. Ik heb er ook een fimpje van gemaakt.