14 juli 2013

14 juli 2013

Bloed, zweet en tranen kost het me soms om een pagina toe te kunnen toevoegen op deze website. Maar dat is niet erg want ik doe het erg graag. De twee foto’s van de ijsvogel kon ik maken nadat ik 3,5 uur, in mijn schuiltentje had gezeten. Ik zal er niet bij vertellen dat toen ik een beter plekje zocht dat ik languit op de grond viel tussen de brandnetels, want dat is erg onprofessioneel. 

Met de Slechtvalken ging het iets gemakkelijker. Al zijn alle foto’s van de diverse prooi overdrachten niet echt gelukt. Ik kies er deze weken toch wat vaker voor om een vaste plek uit te zoeken en dan de foto’s te maken in plaats van te wandelen. De Slechtvalken en de ijsvogels zitten nu met jongen die straks weg zijn. Ik wil deze mooie kans dus niet voorbij laten gaan. Wandelen kunnen we de rest van het jaar nog genoeg.

ijsvogel 

ijsvogel

Uren lang heb ik naar de lege stok getuurd, maar gelukkig kwam deze man ijsvogel aangevlogen. Hij is samen met een vrouwtje bezig met het tweede legsel dit jaar. Eerder zijn er al 7 ijsvogels uitgevlogen. Allemaal live te zien via: http://www.natuurkanaal.nl/

ijsvogel

ijsvogel

Dan zit je uren te kijken en hoor je plots een ijsvogel, maar ik zag nog steeds een lege stok. Bleek dat er links ook een stok stond. Gelukkig is het een zeer opvallend vogeltje en zag ik hem snel zitten.

Slechtvalk

Slechtvalk

Na een geslaagde prooi overdracht kreeg de juveniel de duif niet meer op het dak van de Mortel. Tja, dan is er nog maar een oplossing:

Slechtvalk

Op het spottersveld de prooi opeten. Maar de Zwarte Kraaien hadden dit snel door.

Slechtvalk

Dus de prooi beschermen door je groot te maken.

Slechtvalk

Slechtvalk

Slechtvalk

Het zijn vandaag gewoon wat andere foto’s geworden als voorheen, geen prooi overdrachten of spelende Slechtvalken. Maar eentje dus op het spottersveldje en eentje die in de camera kijkt, weer eens wat anders.