14 juni 2015

14 juni 2015

Gisteren had ik bij de Slechtvalken in de Mortel geen spelende valken en geen prooi aanvoer gezien, dus een reden om vandaag er weer heen te gaan. Dit werd vandaag dubbel en dwars beloond, ik kreeg meer te zien als wat ik verwacht had. Prooi aanvoer, het slaan van een duif, spelen, mooie landingen en als klap op de vuurpijl een prooi overdracht. Ze kunnen nu pas 8 dagen vliegen en nu al gaan ze prooien overgeven, dit gaat veel te snel, ze moeten nog zeker 3 maanden blijven om ons te vermaken. Ik heb de foto’s weer op volgorde gezet op tijd.

Slechtvalk

Al vrij snel na mijn komst werd de eerste prooi gebracht.

Slechtvalk

Door een juveniel (jong) werd al direct interesse getoond. Maar daar bleef het bij.

Slechtvalk

Dit was de boosdoener die een duif achterna ging. Hij sloeg hem en ik zag de duif naar beneden vallen. Een naar gezicht. Meestal pakken ze de duif in een keer goed en is die dood. Ditmaal ging het mis. Hoe het nu met de duif is, weet niemand. Ter plaatse zagen we niet wie dit deed, maar nu ik de foto zie gaat het dus om een volwassen Slechtvalk die de duif sloeg.

Slechtvalk

Vervolgens volgden we een juveniel, de meningen waren verdeeld want sommige dachten dat hij een kleine prooi bij zich had. Mijn adem en hartslag stopte heel even, want we dachten dat deze juveniel Slechtvalk in de boom zou gaan zitten. Dan kan je van die close up foto’s maken. Maar helaas hij vloog toch richting toren. Dit zijn trouwens die bomen waar we onder zitten als het warm is…..waarom zaten we daar nu niet…

Slechtvalk

Het bewijs, hij had geen prooi bij zich.

Slechtvalk

Om vervolgens op de toren te landen bij zijn broertje of zusje, die wel zat te eten.

Slechtvalk

Slechtvalk

De eerste prooi overdracht dit seizoen. Wel een klein stukje prooi, maar het begin is er.

Slechtvalk

Slechtvalk

Slechtvalk

De juveniel heeft de prooi in een keer, geweldig!!

Slechtvalk

Een juveniel die met een volwassen Slechtvalk speelt.

Slechtvalk