14 november 2012

14 november 2012


Wat woon ik hier toch prachtig in Noord Limburg. Als ik in de avonduren buiten een sigaretje rook hoor ik regelmatig de Bosuil roepen. Vlakbij soms, ik denk zo’n 25 meter verderop. In de lente hoop ik dat hij in zijn broedkast gaat broeden, want dan kan ik zeker mooie foto’s maken. Eerst even de winter doorkomen. De dagen zijn weer aangebroken dat je tot 15:00 uur redelijke foto’s kan maken. Hierna staat de zon al erg laag. Afgelopen zondag ben ik met de fiets het bos ingedoken van het nationaal park Maasduinen, wat op 3 minuutjes afstand ligt. Ik kwam voornamelijk Grote Bonte Spechten tegen en een boomkruiper die ik niet op de foto kreeg. Vandaag ben ik naar het Eendenmeer gegaan, eveneens in het nationaal park. Het was er erg druk, vast vanwege het mooie weer. Ik kwam de Goudhaan, Kuifmees, Zwarte Mees en de gebruikelijke soorten tegen. Alle foto’s zijn mislukt. Ze zaten in de schaduw en dus veel te veel bewegingsonscherpte. Maar ik heb weer genoten, daar gaat het immers voor. Ik neem voortaan wel de fiets, dan kan je wat beter rustige gebieden opzoeken en je komt onderweg gewoon meer tegen als met de auto. Ik moet gewoon nog even mijn draai vinden hier en de plekjes vinden. Ik heb ook nog een filmpje gemaakt van de vogels in mijn tuin. Deze zal er zo snel mogelijk tussen staan, onder het kopje: mijn vogelfilmpjes.

Nationaalpark Maasduinen

Nationaalpark Maasduinen

Dit geeft een klein beeld van het park waar ik het dus over heb. Voornamelijk bos en heide gebied. 

Grote Bonte Specht

Grote Bonte Specht

Grote Bonte Specht

Grote Bonte Specht

In de bossen hier zitten best veel spechten. Nu dus hopen om de andere spechten eens op de foto te krijgen. De Zwarte, Groene en Middelste worden regelmatig gezien, dus het moet me een keer lukken.

Pimpelmees

Pimpelmees

De Pimpelmees genomen vanuit mijn tuin. Hij heeft zojuist wat te eten gevonden, wat ik voer.

Vink

Vink

Deze vrouw Vink heeft de voederplek in mijn tuin ook gevonden. De Grote Bonte Specht ook, maar die staat nog niet op de foto. Ik heb ook walnoten neergelegd die regelmatig verdwijnen. Ik ben er nog niet achter wie dat wegneemt. Ik hoop de eekhoorn.