15 april 2015

15 april 2015

Normaal ga ik zelden naar de Slechtvalken als ze aan het broeden zijn. Er valt dan weinig te beleven. Helaas is dat nu anders. Er zijn 4 eieren, het mannetje is verjaagd en dus moet het vrouwtje al die tijd alleen broeden. Aan nieuwe mannetjes geen gebrek. Regelmatig zijn er weer gevechten tussen mannetjes en het vrouwtje broed maar rustig door. Vanmorgen zag ik op de webcames dat er weer onrust was dus ik besloot om er heen te gaan. Toen ik ter plaatse kwam was de rust alweer wedergekeerd. Wel zat er weer een nieuw mannetje. Meestal weet ik van de foto’s wel wie ik op de foto heb gezet, maar vandaag heb ik werkelijk geen idee. Vermoedelijk zijn alle foto’s van het nieuwe mannetje. Het probleem zal alleen kunnen zijn dat als de eieren volgend weekend uitkomen de kuuks mogelijk dood gaan omdat de nieuwe mannetjes waarschijnlijk niet zullen voeren. Het vrouwtje kan de kuuks niet warm houden EN ook nog op prooien jagen. Maar dit is een verwachting van mij, we zullen gaan zien.

De foto’s staan op volgorde van de tijd.

Slechtvalk

Slechtvalk

Slechtvalk

Slechtvalk

Slechtvalk

Slechtvalk

Slechtvalk

Slechtvalk