15 februari 2015

15 februari 2015

Na een dipje van een jaar waarin ik te weinig foto’s heb gemaakt, ben ik naar mijn gevoel weer terug. Ik heb er weer reuze veel zin in en ga er gewoon meer tijd voor maken. 2014 was gewoon mijn jaar niet, niks wilde meewerken, ik zag de vogels niet meeren de foto’s wilde niet lukken. Vandaag dus lekker op pad geweest met mijn nieuwe body. Van alles uitproberen en zoeken waar de knopjes zitten. Ik ben erg tevreden met de camera, maar het croppen is wat minder. Ik was vandaag in het gebied wat ’t Sohr heet. Het is een vrij nieuw gebied wat vlak naast de Maas ligt. Een lekker nat gebied dus.

Meerkoet

Meerkoet

Meerkoet

Meerkoet

Er zwom een Meerkoet met vermoedelijk leucisme. Er ontbreekt dan pigment. Eerlijk gezegd vind ik dit totaal niet misstaan bij de Meerkoet. 

Meerkoet

Meerkoet

Bij de Meerkoet sloegen de hormonen flink op hol. Ze waren er druk mee.

Het is nu ook een goede tijd om nu de spechten te horen roffelen. We hoorden diverse grote bonte spechten en de zwarte specht roffelen en roepen.

Grauwe Gans

Grauwe Gans

Knobbelzwaan

Knobbelzwaan

Een overbelichte Knobbelzwaan. Geeft niks, leermoment.

Koolmees

Koolmees

Genomen vanuit mijn tuin. Zo te zien bevalt mijn eten, want hij glimt enorm en wat een flinke stropdas. Als mannetjes onderling de hiërarchie willen bepalen, kijken ze ook naar de breedte van elkaars borststreep. Een koolmees met een smalle band onderwerpt zich aan een mannetje met een brede band. Bij gelijkspel kan een gevecht uitkomst bieden.

Pimpelmees

Pimpelmees

Ik kan altijd slecht uitleggen waarom ik altijd zo’n lol om mijn kippen heb. Misschien dat deze foto het wat duidelijker maakt. De kleine kip steekt zijn kop in het verenpak van mijn haan. Ik lach dubbel toen ik het zag.