15 juli 2015

15 juli 2015


Het Slechtvalken seizoen is nog in volle gang. Ik volg ze al sinds de paring, dus ik wil gewoon niks missen. Ik probeer er zo vaak mogelijk heen te gaan. Dit gaat dan wel ten koste van de fijne wandelingen, maar over een maand zijn de Slechtvalken misschien weg en dan kan er nog genoeg gewandeld worden. Oftewel, vandaag ben ik weer naar de Slechtvalken gegaan. Het was een topdag. Ze waren enorm druk. Constant werd er gevlogen, gejaagd en gespeeld. 6 stuks hebben we er op een gegeven moment geteld, dus alle juvenielen zijn er nog. Eindelijk een prooi overdracht gezien, al was het wel ver weg. De foto’s op volgorde gezet hoe de dag verliep. Helaas geen zonnetje, dus niet al te best licht.

Slechtvalk

2 juvenielen op het rooster van de afzuigkap.

Slechtvalk

De eerste prooi overdracht. Ik was helaas te laat om de daadwerkelijke overdracht op de foto te zetten. De duif kregen ze niet omhoog en werd ergens in het veld gedropt.

Slechtvalk

Normaal vind ik het niks als een vogel de lens inkijkt, maar bij deze heeft het wel wat.

Slechtvalk

Slechtvalk

Het mannetje (niet de vader) op het rooster. 

Slechtvalk

Een bijzondere prooi overdracht, helaas wel ver weg. We zagen de duif vliegen en zagen vervolgens hoe deze gepakt werd. Waanzinnig om dat te zien. Vervolgens werd de duif tot twee maal toe overgedragen. Of de duif door een juveniel werd gevangen was helaas niet te volgen. Of de juveniel de duif vrijwillig overgaf in de lucht weet ik ook niet. Ik heb er tientallen foto’s van maar het was helaas te ver weg. 

Slechtvalk

Twee juvenielen hangen aan de duif. De duif kregen ze weer niet op de toren en is ook ergens in het veld gedropt. 

Slechtvalk

Een van de juvenielen mist al een vleugelpen.