16 december 2013

16 december 2013


16 december 2013, het zou nu koud moeten zijn. Gelukkig was het vandaag prachtig weer met een temperatuur rond de 9 graden, heerlijk. Zo mag van mij de hele winter zijn. Ook was ik dankbaar dat het droog was, want ik kreeg bezoek uit Utrecht. Ze wilden zo graag de Klapekster zien. Ik met mijn grote mond zei dat ze dan maar hierheen moesten komen want ik kon hem zo aanwijzen. We hadden mazzel vandaag want de Klapekster zat er weer, pal voor onze neus en weer aan het bidden. Het was een erg leuke dag met weer vele soorten. Uiteraard weer in het nationaal park Maasduinen, Bergerheide.

Geelgors

Geelgors

Door het grootschaliger worden van de landbouw na de Tweede Wereldoorlog is de populatie geelgorzen in Nederland met ruim 75% afgenomen. Tegenwoordig komt de geelgors bijna alleen nog voor in het oosten van het land. Aldus Vogelvisie. Klopt ook wel want in het westen van Nederland kwam ik ze nooit tegen. Jammer want het is een mooie vogel.

Pimpelmees

Pimpelmees

Waar Pimpelmezen zitten, zitten vaak ook andere vogels. Deze trok onder andere samen met de Kuifmees en Koolmees op. 

Kuifmees

Kuifmees

Klapekster

Klapekster

Voor de Klapekster kwamen we vandaag. Volgens mij mogen mijn gasten erg blij zijn, dat ze hem van zo dichtbij mochten zien. 

Blauwe Kiekendief

Blauwe Kiekendief

Het vrouwtje. Ze wilde niet dichtbij komen vandaag, of wij stonden op dat moment gewoon net te ver weg. Wel konden we goed het jagen zien, die langzame vleugelslagen en vlak boven de grond.

Spreeuw

Spreeuw

Het gaat erg slecht met de Spreeuw, ze gaan hard achteruit. Daarom wordt 2014 ook het jaar van de Spreeuw. Er zal dan meer onderzoek worden gedaan naar deze soort.