16 maart 2012

16 maart 2012

De zomergasten zijn in aantocht. Er zijn al een paar soorten gekomen en langzaam aan arriveren er steeds meer. Vandaag alweer op de fiets gegaan met een omweg naar de vogelhut aan de Starrevaart in Leidschendam. De Ransuilen zaten er allebei nog. De Buizerd en de Torenvalk zaten helaas niet op hun nest. Het is dus nog afwachten of ze daar echt gaan broeden. Het is natuurlijk pas half maart, dus nog wel erg vroeg. Het was ook best nog wel fris op de fiets. Bij de Starrevaart merkte een andere bezoeker op dat er in de verte Kluten zaten. Ik kon wel iets zien met de verrekijker, maar echt veel te ver weg voor een foto. Ik heb ze nog nooit eerder gezien, dus hopelijk komen ze komende week wat dichterbij. 

Tapuit

Tapuit

Een Tapuit, deze had ik nog nooit eerder op de foto gezet, dus weer een soort erbij. Tapuiten gebruiken konijnenholen als broedplaats. Ik zag deze dan ook in een weiland, dus mogelijk bezig met een broedplaats. Tapuiten staan op de rode lijst, misschien komt dat omdat het aantal konijnen in Nederland afneemt. 

Indische Gans

Indische Gans

De Indische Gans ook ik ook nooit eerder op de foto gezet. Hij zat bij boerderij Geertje in het water. De Indische gans is in Nederland gekomen doordat hij ooit is ontsnapt of uitgezet. Hij weet zich prima te redden in Nederland. Ze trekken met wilde ganzen mee.

Ransuil

Ransuil

Gelukkig zitten ze er allebei nog. Ik blijf ze in de gaten houden. Maar stop wel nu met foto’s maken om ze niet te storen. 

Torenvalk

Torenvalk

Ik weet niet hoe ik het voor elkaar krijg, maar de Torenvalken gaan best vaak vlak bij mij in de lucht bidden, waardoor ik leuke foto’s kan maken. Eindelijk nu eens een vrouwtje te pakken, voorheen had ik altijd mannetjes. De kop is bruin gekleurd, dus een vrouwtje. Een beetje mazzel en een beetje slim zijn. Torenvalken maken altijd wel een rondje, dus rustig wachten en ze komen vanzelf naar je toe. 

broedende Grauwe Gans

Broedende Grauwe Gans

Als ik een Gans was geweest had ik echt een rustigere plek uitgezocht, maar deze niet. Hij werd wel met rust gelaten en ze weten zelf natuurlijk prima of het een goede plek is. Lijkt me toch wel erg leuk om over een paar weekjes die kleintjes er te zien rondhuppelen en zwemmen.

Kokmeeuw

Kokmeeuw

Rosse Stekelstaart

Rosse Stekelstaart

Vorige week had ik ook een Rosse Stekelstaart hier op vogellogboek neergezet, maar dat was een mannetje. U weet wel, die met die opvallende blauwe snavel. Deze hierboven is een vrouwtje. Er zwemt daar nu dus een paartje. Bij dit vrouwtje is de stekelstaart ook zichtbaar. Weet u gelijk hoe ze aan hun naam komen.