16 maart 2015

16 maart 2015

Vandaag, samen met de buurvrouw, gaan wandelen vanuit ons huis. Er is hier zoveel moois te zien vlak bij huis. Ik schat dat we zo’n 2,5 kilometer van ons huis zijn gelopen en dan al zoveel mooie dingen tegen komen. Het was een pad langs de Maas, wat ik normaal met de fiets doe. Ik ging op zoek naar de zomergasten die inmiddels geariveerd zijn. Dat is gelukt, de Roodborst Tapuit en de Witte Kwikstaart zijn er weer. De Kwikstaart zat alleen te ver weg voor een foto.  Ook voeg ik nog twee foto’s toe van 8 maart, die ik wel de moeite waard vind.

Tjiftjaf

Tjiftjaf

De Tjiftjaf is weer terug in Nederland, de meeste vertrekken in het najaar en enkele blijven in Nederland. Hier eens gekozen voor een actie foto in plaats de statige foto’s dat ze netjes op een tak zitten. Ok, mijn nieuwe camera is stukken sneller dus ook meer kans op dit soort foto’s. 

Glanskop

Glanskop

Nu zie ik door deze foto ook waardoor het uitsnijden niet meer goed gaat. Doordat ik kleine bestanden op mijn website plaats in verband met de ruimte die ik heb, maak ik de foto’s kleiner met minder pixels. Hier moet ik dus opletten, want de Glanskop is nu moeilijk te zien.

Buizerd

Buizerd

Kramsvogel

Kramsvogel

Roodborst Tapuit

Roodborst Tapuit

Altijd word ik weer blij van de eerste Roodborst Tapuit. Dit is een mannetje. Hij zat erg ver weg en de buurvrouw zag hem amper. 

Roodborst

Roodborst

Als de Roodborst zo blijft zitten kan ik het niet laten om er een foto van te maken. In deze tijd van het jaar zingen ze prachtig.

Kraanvogel

Kraanvogel

Rode Wouw

Rode Wouw

Op 8 maart 2015 was ik nog bij de Slechtvalken geweest, maar had te weinig goede foto’s. Daarom bij vandaag de Kraanvogel en de Rode Wouw geplaatst. Tja wie kan er nou zeggen dat hij een foto heeft gemaakt van een Slechtvalk EN een Rode Wouw tegelijkertijd.  Voor de mensen die de plek van de Slechtvalken niet kennen…..de Slechtvalk zit in de antenne.