17 april 2016

17 april 2016

Vandaag was het weer enorm genieten. We zijn met vogelwerkgroep ’t Hokske naar Nationaal Park Maasduinen, De Hamert gegaan. Dit is 10 minuutjes bij mijn huis vandaan. Er was een cursus herkenning vogelgeluiden. Pffff wat zijn die lui daar goed in. We hebben totaal 52 soorten gehoord cq gezien. In het park heb ik het geluid van de Appelvink geleerd. Vervolgens sta ik die middag in mijn tuin en wat hoor ik…..de Appelvink. Die had ik anders nooit gehoord. Hartstikke leuk. De foto ervan staat hieronder.

 Appelvink

 Appelvink

De Appelvink is een echte krachtpatser en is in staat om een kersenpit te kraken. 

Middelste Bonte Specht

Middelste Bonte Specht

Middelste Bonte Specht

Middelste Bonte Specht

Deze Middelste Bonte Specht liet zijn zang horen. Als ik vanmorgen goed heb opgelet doet hij dat alleen als ze gaan broeden. Zoveel broedparen zijn er nog niet in Nederland, dus extra leuk. In 2013 waren er ongeveer 600 broedparen.

Gekraagde Roodstaart

Gekraagde Roodstaart

Gekraagde Roodstaart

Vaak kom ik de Gekraagde Roodstaart niet tegen, vandaag zelfs diverse malen. Maar dat kwam omdat ze het geluid herkennen, dan zie je dus veel meer. 

Blauwborst

Blauwborst

Het had zo’n mooie foto kunnen worden. De Blauwborst zat uit volle borst te zingen op een tak, vlakbij. Maar ja, ik was te laat en hij vloog net weg.