17 maart 2012

17 maart 2012

Het is wat stil de laatste tijd op de Ackerdijkseplassen. Maar het ligt ook wel een beetje aan mezelf. Als er echt lekker dichtbij een blauwe kiekendief rustig voorbij komt en je schiet 8 foto’s die allemaal wazig zijn….tja. Gisteren had ik het over de Kluten die ik heel erg ver weg zag zitten. Vandaag zag ik er eentje iets dichterbij zitten die wel fotowaardig was. Oftewel, ik heb vandaag mijn rondje van 8 kilometer gelopen op de Ackerdijkseplassen. 

Kluut

Kluut

Voor degene die niet weten wat een Kluut is, het is die zwart/wit gekleurde vogel met die opgewipte snavel. Echt een mooie vogel om te zien, ik had ze nog niet eerder op de foto gezet.  Nederlandse kluten zijn trekvogels en bijna allemaal brengen ze de winter door langs de kusten van Zuidwest-Europa of West-Afrika.

Aalscholver

Aalscholver

Mooie landing.

Torenvalk

Torenvalk

Een vrouwtje, ik zie nog net het bruin op haar kop. Ze zat redelijk ver weg op een paaltje. Dicht in de buurt is een tuin met een nestkast. Hopelijk gaat ze hier broeden dit jaar. Omdat ze rustig zat zette ik mijn camera op statief en stelde de zelfontspanner in op 2 seconden. Mogelijk werd de foto dan nog scherper. Nou, het paaltje staat er scherp op hoor, de vogel was inmiddels gevlogen. Doen ze expres.

Blauwe Reiger

Blauwe Reiger

Als ze in deze houding gaan staan moet je goed opletten en gereed staan. Hij ving een super klein visje, denk ik, want het was niet zichtbaar.