17 maart 2013

17 maart 2013


Eindelijk weer een nieuwe pagina op Vogellogboek. Het heeft zolang geduurd omdat ik erg weinig geslaagde foto’s had gemaakt en het was wel heel erg koud de laatste tijd. Ik zal voor komende winter toch echt wat betere plekjes moeten gaan ontdekken, maar daar heb ik wel vertrouwen in. Afgelopen weken heb ik wel genoeg leuke waarnemingen gedaan. Het zien van de eerste Roodborst tapuit, het horen van de eerste Tjiftjaf, de Groene en Zwarte Specht, noem maar op. Ik had geen fototoestel bij me, vanwege de regen. Tja en zo kan ik dus ook niks plaatsen op deze site. Vandaag moest het er echt van komen. Is best aardig gelukt vind ik. Ik ben op de fiets gegaan en heb weer langs de Maas gefietst, blijft een leuke route lekker dicht bij huis. Totaal wel 4 kilometer gefietst….heen en terug, dus maar 2 kilometer van huis geweest en leuke soorten tegengekomen.

Roodborst Tapuit

Roodborst Tapuit

Een mannetje Roodborst Tapuit. De eerste dit jaar. Uit Zuid Europa gekomen om hier te broeden. Het gaat erg goed met deze soort en ze nemen langzaam toe. Gelukkig wilde deze erg graag op de foto, bedankt !

Kuifmees

Kuifmees

Doordat ik zijn roep begin te herkennen wist ik dat er een Kuifmees in de buurt moest zijn. Op dom geluk wat foto’s gemaakt van een bewegend vogeltje en ja hoor, de Kuifmees. Ik vind ze echt vreselijk mooi om te zien. 

Kokmeeuw

Kokmeeuw

Deze foto is alweer een paar weken terug gemaakt. Ik wilde laten zien dat ze van kleed aan het veranderen zijn. De zwarte kop wordt weer wit.

Aalscholver

Aalscholver

De Aalscholver komt hier wat minder massaal voor als in Zuid-Holland. Daar had ik dan ook mijn stekje vanuit de vogelhut om ze van dichtbij te kunnen fotograferen. Hier in Limburg zal ik genoegen moeten nemen met lange afstand foto’s.

Grauwe Gans

Grauwe Gans

Middelste Bonte Specht

Middelste Bonte Specht

Deze foto is nog van 14 februari. Dat was mijn laatste waarneming dat hij bij me in de tuin zat. Hopelijk komt hij volgende zomer weer langs. Mijn broedkast voor de Specht is trouwens nog onbewoond.