17 november 2013

17 november 2013


De donkere dagen komen er weer aan. Dat beinvloed ook de kwaliteit van mijn foto’s. Met mijn camera heb ik gewoon veel licht nodig. Dus de komende maanden zal de kwaliteit iets minder mooi worden. Ik heb er vrede mee, want ik geniet wel van mijn uitstapjes. Vandaag op de fiets gegaan. Met handschoenen aan want het is al behoorlijk koud aan het worden. Ik heb een route genomen dicht langs de Maas, maar dan de andere kant op als gebruikelijk. Het gebied heet Elsteren in Well. Er zaten erg veel Putters en Groenlingen. Lekker ver weg en met mist en bewolking kreeg ik ze niet zo best op de foto.

Boomklever

 

Boomklever

Boomklever

Genomen vanuit mijn tuin. Ze komen op de zonnebloem pitten af. Zodra ik nieuwe heb neergelegd vliegen ze op en af. Ze zijn erg tam en ik kan ze op zo’n 3 meter benaderen. 

Huismus

Huismus

Ook vanuit de tuin genomen. Deze komen op de vetbollen af. Er zit meestal zo’n groepje van 15 tegelijk in de tuin. 

Glans of Matkop

Glans of Matkop

Ook genomen vanuit de tuin. Ik weet even niet of dit een Glans of Matkop is. In principe komen er in de tuin bij mij alleen Glanskoppen. Ik moet de geluiden eens leren die ze maken, want daarmee kan je goed het verschil horen.

Zoekplaatje

Putter

Putter

Mooie schutkleuren heeft de Putter. Als hij van zijn favorieten zaadjes eet, de Distels, dan zie je hem bijna niet. De Putter heeft ook als bijnaam Distelvink. Putters zijn erg afhankelijk van de zaden van Distels. 

Kolgans

Kolgans

Ik heb de foto Kolgans genoemd. Maar van links naar rechts zie ik: Grauwe Gans, Nijlgans, Kolgans en Brandgans. Ik ben altijd blij als het mais weer geoogst is, want dan vind je veel vogels tussen de resten die over blijven.

Kokmeeuw

Kokmeeuw