18 februari 2012

18 februari 2012

Vandaag een uitstapje gemaakt naar Warmond-polders Poestgeest. Ik had iemand een keer erover horen praten en op waarneming.nl zag ik dat er wel wat vogels zouden moeten zitten. Ik had niet echt een doel, maar was wel benieuwd naar de plek en een uitstapje is altijd wel leuk. Wat mij direct opviel was dat bijna het gehele gebied omringd is door nieuwbouw woningen. De tuinen van de woningen staan pal tegen het gebied aan, vreselijk. Ja, voor die mensen die er wonen is het genieten, maar voor het natuurgebied echt zonde. Ik denk dat er in de lente wel wat meer soorten te zien zijn als in februari. Dus met de lente ga ik er zeker nog een keertje heen. Het is een leuk gebied om te wandelen, goede paden en genoeg vogels. En …..verboden voor honden. Ik ben gek op honden, maar niet als ik op vogeljacht ben. Ik had het hele gebied vandaag voor mezelf, ik ben niemand tegengekomen.

Kauw

Kauw

Ik ben niet kapot van Kauwen, maar als ik eerlijk ben heb ik ze nooit echt goed bekeken. Ze zijn helemaal niet lelijk. Het zijn niet de mooiste, maar het valt best mee. Kauwen hebben een vaste partner en ze zijn bijna onafscheidelijk. Zelfs als ze in een groep zijn en voedsel zoeken, zijn de paartjes door hun gedrag te herkennen.

Brandgans

Brandgans

De Brandgans is een trekvogel. Pas sinds de jaren 80 broeden er enkele in Nederland.

Grote Canadese gans

Grote Canadese Gans

Deze foto wilde ik graag laten zien omdat de tong van deze gans uitsteekt tijdens het roepen. In het hele gebied was het constant een komen en gaan van eenden en ganzen. Dus als het zonnetje schijnt kan je er mooie foto’s maken van het opspattende water. 

Grote Canadese gans

Grote Canadese Gans

Grauwe Gans

Grauwe Gans

Synchroom wassen. Jammer dat de meest linker gans niet meedeed.

Tureluur

Tureluur

Ik had al eens eerder geschreven dat ik pas een klein jaartje bezig ben met vogels. Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat dit mijn eerste Tureluur is. Hij zat erg ver weg, maar toch herkende ik hem gelijk als een Tureluur. Ik kon alleen deze ontdekken en erg veel beweging zat er niet in. 

Kieviet

Kieviet

Deze Kieviet zit toch al aardig in zijn zomerkleed. Straks gaan de mensen weer op zoek naar de eerste kieviets eieren, wat is dat toch een nare gewoonte ieder jaar. Laat die beestjes toch met rust. Ik ben er iets van 4 tegengekomen en allen zaten ze alleen.

Eend

Eend

Gewoon eend. Ik heb werkelijk geen idee welke naam hierbij hoort. Ik denk dat haar ouders en voorouders het met jan en allemaal gedaan hebben en dan krijg je dit resultaat. Ik vind haar in ieder geval prachtig en om haar heem zwom al een mannetje, dus dat gaat goed komen dit jaar met haar.