18 juli 2013

18 juli 2013


Wederom weer een zeer warme dag. Misschien saai voor sommige maar ik besloot om toch maar weer naar de Mortel te gaan om te genieten van de Slechtvalken. Het is een groot spectakel deze tijd daar en heerlijk koel. Wat ik ook al eerder schreef, de jonge Slechtvalken worden straks door de ouders weggejaagd om zelfstandig door het leven te moeten, dus ik geniet er nu nog maar even van. Vandaag wel weer een wijze les geleerd. Voordat je de auto uitstapt, eerst de omgeving goed scannen. Nadat ik was uitgestapt en alle spullen in mijn handen had, gooide ik het portier dicht. Op dat moment zag ik in mijn ooghoek iets bewegen. Bleek dus een Slechtvalk 35 meter bij mij vandaan te zitten die bezig was een duif te eten. Helaas vloog de Slechtvalk weg, voordat ik er erg in had en heb ik geen foto ervan kunnen maken. 

Slechtvalk

Deze juveniel vloog weer recht over me hoofd heen. 

Slechtvalk

De veren zitten nog aan de snavel van het eten van duif.

Slechtvalk

Slechtvalk

Slechtvalk

Onder het vliegen even de tenen schoonmaken.