18 juni 2012

18 juni 2012

Regen, zonneschijn en bewolking, het was er vandaag allemaal. Ik was in het Buytenpark te Zoetermeer. Er is momenteel zoveel te zien. Veel vogels zijn inmiddels uitgevlogen maar moeten nog wel bijgevoerd worden. Dus er is veel leuks te zien. Het is wel een moeilijke tijd vind ik want de juveniel ziet er soms weer anders uit dan de adult. Maar ik denk dat het me weer gelukt is om alles te determineren. 

Rietzanger

Rietzanger

Rietzanger

Deze zat wel erg dichtbij en kwam soms tussen het riet tevoorschijn. Op een gegeven moment liep ik maar door, maar hij vloog nog een stukje mee, tja dan mag die nog een paar keer op de foto. Ik vermoed dat hij een nestje dichtbij had en mij dus wilde wegjagen/lokken.

Kneu

Kneu

Wat een prachtige kleuren heeft de Kneu in zijn zomerkleed. Jammer dat deze wel erg ver weg zat. Ik had ze nog nooit eerder in zomerkleed gezien, dus ben hier wel tevreden mee. 

Fitis

Fitis

Deze Fitis met een snavel vol vliegen, rupsen en wat al nog meer, was zijn uitgevlogen jongen aan het voeren. Een erg leuk gezicht waar je wel uren naar kan kijken. De jongen zijn erg nieuwsgierig en komen echt heel dichtbij. Alleen wordt het dan lastig met de camera bij te houden.

Bergeend

Bergeend

De Bergeend is ook voorzien van kleintjes. Leuk dat ook dit soort nu in het Buytenpark broed. Het wordt langzaam aan een steeds mooier gebied. En dat op een oude vuilstortplaats.