19 april 2015

18 april 2015


Bijna is mijn vakantie om maar wat heb ik genoten. Perfect weer, bijna iedere dag de gehele tijd de zon. Dus goed licht voor de foto. Ik zal het verdient hebben. Och, over 2 kleine weken heb ik weer vakantie, dus ik klaag niet. De foto’s van vandaag zijn gemaakt tijdens de watervogel telling. De omgeving is langs de Maas van Lottum tot Wanssum en dan aan beide kanten van de Maas. Dit heb ik gedaan samen met vogelwerkgroep ’t Hokske. Ik had nooit verwacht zoveel verschillende vogels op de foto te kunnen zetten in een mooie situatie en die bijna allemaal ook nog lukte. 

Boomkruiper

Boomkruiper

Boomkruiper

Twee Boomkruipers vlogen elkaar achterna. Opeens ging er eentje op een paaltje zitten (wat ik ze nog nooit heb zien doen) om iets op te eten. Ik moest snel reageren want ik zag al fietsers aankomen. Hopelijk heeft de Boomkruiper een teek te pakken.

Casarca

Casarca

Gele Kwikstaart

Gele Kwikstaart

Gele Kwikstaart

Op de eerste foto kreeg de Gele Kwikstaart een windvlaag te verduren. Later zagen we er ook nog 4 tussen de koeien lopen. Daar zitten ze graag om insecten te eten die de koeien tussen het gras doen opspringen.

Haas

Haas

Ik zie ze niet vaak meer, zeg maar gerust zelden, de Haas. Dus ik was blij om een groep van 6 stuks te zien.

Ijsvogel

Ijsvogel

Dit vind ik persoonlijk de mooiste foto. We liepen het terrein op en ongeveer 60 meter bij ons vandaan zat deze Ijsvogel. Gelukkig zagen de andere hem ook direct en stopte gelijk met lopen. Zo heb ik uit de losse hand op 60 meter afstand deze Ijsvogel op de foto kunnen zetten. Mooi vind ik juist de boom waar hij in zit die in bloei staat, de zon op zijn oranje borst, zijn opvallende blauwe rug en het groen wat allemaal nog voor me stond.

Kieviet

Kieviet

 Mandarijneend

Mandarijneend

Niet de mooiste foto, maar wel leuk om te laten zien. De Mandarijneend hoort in Nederland niet in het wild. Vermoedelijk zijn er in gevangenschap eenden ontsnapt en planten zich dan in de natuur voort. Op de foto staan man en vrouw Mandarijneend. Verder in het veld zat er ook eentje te broeden. 

Merel

Merel

Wat deze Merel mankeert weet ik niet, maar hij ziet er niet best uit. Misschien met een ander mannetje gevochten.

Oeverloper

Oeverloper

 Wilde eend

Wilde eend

Wilde Eend met 3 jongen. We hadden ook al Grauwe Ganzen gezien met jongen.

Zomertaling

Zomertaling

Zwarte zwaan

Zwarte zwaan

De Zwarte Zwaan was ook al enkele jaren niet meer gezien op de Maas, bij ons stuk. Dus een leuke waarneming.