19 februari 2012

19 februari 2012

Zon, regen, sneeuw en hagel. Het kwam vandaag allemaal voorbij op de Ackerdijkse plassen. Hierdoor heb ik de helft van mijn wandeling mijn foto camera in de tas gehouden. Ik kwam weer van alles tegen: blauwe kiekendief, Buizerds, torenvalken noem maar op, maar mijn camera zat meestal in mijn tas als ze zich lieten zien. Erg jammer, maar er komen nog meer dagen. Gelukkig kwam af en toe ook de zon en kon ik wel foto’s maken. Ok, dat van die Blauwe Kiekendief vind ik wel heel erg jammer, want die zat echt mooi dichtbij. 

Slobeend

Slobeend

Slobeend

Slobeenden had ik al maanden niet meer gezien op de Ackerdijkse plassen. Leuk om te zien dat er weer eentje aanwezig was. Dit is een mannetje. De Slobeend heeft een makkelijk stuk gereedschap, zijn snavel. Deze heeft een lepelvorm die het slobberen van kroos en waterdiertjes een stuk gemakkelijker maakt. Hij doet net als de Lepelaar zijn snavel onder water en gaat ermee heen en weer. Alleen de Slobeend doet het zwemmend.

Knobbelzwaan

Knobbelzwaan

In het zelfde stukje water als de Slobeend zat deze Knobbelzwaan. Ze waren met zijn  twee├źn, maar deze ging er vandoor. Indrukwekkend als je ze ziet vliegen.

Ooievaar

Ooievaar

Ik heb een tijdje gewacht in de hoop dat deze Ooievaar iets groots zou vangen. Hij ving volgens mij een hoop, maar niet groot genoeg voor een spannende foto. Toen er een hagelbui naar beneden kwam zat ik droog in de vogel kijkhut. De Ooievaar ging stug door met voedsel zoeken. Over de vogel kijkhut gesproken. Het water daar is nog steeds bevroren, op een paar enkele wakken na. Er zitten nog geen eenden in het water daar. Het water is omringd door hoge bomen, dus de zon heeft er weinig kans.

Torenvalk

Torenvalk

Ik kan natuurlijk niet afsluiten zonder Torenvalk als ik naar de Ackerdijkse plassen ben geweest. Al moet je dan wel het geluk hebben dat er minimaal 1 foto lukt. Op weg naar huis kwam ik er onderweg 4 tegen in de auto.