19 juni 2013

19 juni 2013


Vandaag 30 graden, dus maar een rondje op de fiets gemaakt. Langs de Maas, maar nu de andere kant op als de gebruikelijke route. Deze voert door het plaatsje Well en het Leukermeer.

Opvallend waren vandaag de vele zwaluwen. De Huis, Gier en Boerenzwaluw waren veelvoudig te zien. Op de foto krijgen is een ander verhaal. Het zijn net raketjes, zo snel vliegen ze. Erg leuk was ook om te zien dat net uitgevlogen Grote Bonte Spechten samen optrokken. Ze zaten in dikke bomen die de zon en dus het licht tegenhielden, waardoor ik geen mooie foto kon maken. Maar er naar kijken was ook erg leuk. Het is deze periode wel erg moeilijk voor foto’s. In het dikke bladerdek kunnen de vogels zich prima verstoppen.

Witte Kwikstaart

Witte Kwikstaart

Een juveniel Witte Kwikstaart. Ik zag geen andere Juvies of ouders in de buurt, maar zo te zien red deze het prima.

Huiszwaluw

Huiszwaluw

Huiszwaluw

Aan het gestuntel te zien leek het erop dat de Huiszwaluw aan het uitvliegen was. Heel onzeker uit het nest komen, even wachten en dan stuntelig wegvliegen. Ik ben er alleen niet zeker van, ik mis nog wat ervaring. Maar ik doe gewoon alsof ze uitvlogen dan heb ik er weer een leuke ervaring bij.

Boerenzwaluw

Boerenzwaluw

De Boerenzwaluw ziet er wel anders uit dan de Huiszwaluw. De staartpunten zijn veel langer en de rode kin met voorhoofd is ook opvallend bij de Boerenzwaluw. Zelf let ik altijd op de staartpunten die zijn erg opvallend.

Sperwer

Sperwer

Ik denk dat dit een Sperwer is, maar helemaal zeker weet ik het niet. Wel zag ik dat twee Boerenzwaluwen deze Sperwer verjoegen. Had ik nooit verwacht van twee van die kleine vogeltjes. Als blijkt dat dit geen Sperwer is, zal ik de tekst aanpassen.