2 augustus 2013

2 augustus 2013

Deze keer wat foto’s die op verschillende dagen en verschillende lokaties zijn genomen. De zomer blijft aanhouden en vandaag was het de heetste dag van het jaar. Ik was vandaag weer bij de Slechtvalken en daar was het 37 graden. De hele ochtend waren er vliegende valken. Ik had zelfs het geluk om de Wespendief op de foto te mogen zetten. De andere foto’s zijn genomen vanuit mijn tuin en het fietspad langs de Maas.

Geelgors

Geelgors

Geelgors

Op het fietspad naast de Maas zaten geelgorsen. Ze aten beestjes van de weg. Welke beestjes het nou zijn durf ik niet te zeggen. Geelgorzen zijn het hele jaar in Nederland en komen vooral in het Oosten van het land voor. 

Grauwe Vliegenvanger

Grauwe Vliegenvanger

Grauwe Vliegenvanger

Grauwe Vliegenvanger

De Grauwe Vliegenvanger had ik nooit eerder op de foto gezet. Notabene maakte ik deze foto’s vanuit mijn tuin. De laatste twee weken zitten ze constant in mijn tuin en een paar tegelijk. Constant vliegen ze kort de lucht in om vliegen te vangen. Die zitten er genoeg, dus ben blij dat ik zoveel Vliegenvangers in mijn tuin heb zitten. De Grauwe Vliegenvanger staat op de rode lijst.

Wespendief

Wespendief

Wespendief

Deze had ik ook nog nooit eerder op de foto gezet en trof ik dus op de heetste dag van het jaar aan in de Mortel. Grote insecten zoals bijen, wespen en hommels, maar ook hun larven vormen het belangrijkste voedsel van de wespendief. Bij gebrek aan insecten jaagt de vogel ook op kleine dieren. De wespendief is een schuwe vogel die zich maar zelden laat zien of horen. De vogel verraad zijn aanwezigheid in een gebied vaak door de restanten van uitgegraven wespennesten, aldus Vogelvisie.