2 augustus 2015

2 augustus 2015


Omdat het zo’n enorm mooi weer is de laatste tijd en ik veel meer beweging nodig heb, ga ik wat vaker in de avonduren een rondje om het huis lopen. Ik wil niet opscheppen, maar wat is de omgeving hier toch mooi. Dan bedoel ik de kop van Noord Limburg, ter hoogte van Nationaal Park Maasduinen. Altijd kom je wel weer wat noois tegen, als je er maar op let. 

Grauwe Vliegenvanger

Grauwe Vliegenvanger

Grauwe Vliegenvanger

Als eerste zag ik een vogel, redelijk ver weg. Met de verrekijker zag ik dat het een Grauwe Vliegenvanger was. Hij ving de hele tijd insecten om daarna weer op een hekje te gaan zitten, zijn uitkijkpost dus.  Leuk om naar te kijken.

Buizerd

Buizerd

De Buizerd zat weer trouw op zijn paaltje. Ook deze vogel gebruikt dat als uitkijkpost. Helaas heb ik nog niet door hoe je de horzizon recht kan zetten, dus een scheve foto.

Putter

Putter

Putter

Eerst hoorde ik hem en toen ontdekte ik dat hij op het prikkeldraad zat. Een vreemde plek voor een Putter. Wat hij nou met dat pluisje wilde is me ook niet duidelijk. 

Fuut

Fuut

Fuut

De normaal zo rustige Maas is in de vakantie tijd een enorme trekpleister voor toeristen. Met speedboten en waterskieen is het er enorm druk. Gelukkig zaten er nog wel twee Futen, een jong met een ouder.

Witte Kwikstaart

Witte Kwikstaart

De wandeling kon ik afsluiten met een Witte Kwikstaart, die er altijd wel zitten.