2 februari 2014

2 februari 2014


2 februari en 8 graden overdag, geweldig. Dit moet een goed muizen jaar worden, dus vele uilen, torenvalken enzovoort. Iedereen wilde volgens mij genieten van dit mooie weer want het was behoorlijk druk in de natuurgebieden. Volle parkeerplaatsen overal. Alleen zo jammer dat vele van de paden af gaan en overal hun hond loslaten lopen. Ondanks dat heb ik weer heerlijk genoten van mijn vertrouwde rondje in het Nationaal Park Maasduinen. 

Kuifmees

Kuifmees

Kuifmees

Op de bovenste foto een Kuifmees met een prooi. Ze zijn zo leuk om naar te kijken. Ze komen tot op een meter bij je zitten en zijn totaal niet schuw. Altijd lekker druk en bezig. Ik heb er twee tegelijk gezien maar volgens mij zaten er nog veel meer.

Klapekster

Klapekster

Klapekster

Op de onderste foto een Klapekster met een flinke tor. Knap om te zien dat die vogels die torren zo kunnen vangen, erg leuk om naar te kijken. Er zaten weer twee Klapeksters bij elkaar op 2 meter afstand van elkaar. Mogelijk een vrouw en mannetje

Buizerd

Buizerd

Deze Buizerd vloog over tijdens mijn wandeling.

Turkse Tortel

Turkse Tortel

Sinds kort zit er een Turkse Tortel in mijn tuin. Ik vind ze mooi en ze zijn welkom.

Grote Bonte Specht

Grote Bonte Specht

Ook genomen vanuit mijn tuin

Groenling

Groenling

Ook vanuit de tuin genomen. Er zat een groep van zo’n 10 stuks. Ze komen vast op het voer af.