2 maart 2012

2 maart 2012

Eindelijk maart. Ik heb me hier zo op verheugt. Het begin van een lange periode met langere warmere dagen, eindelijk! Dus ging ik vandaag naar Meijendel in Wassenaar. Ik besloot eens een ander pad te nemen in een gebied waar ik nog niet eerder was geweest. Ik kwam onderweg borden tegen dat ik een dagkaart nodig had om dat gebied in te mogen. Dat zou beteken dat ik een klein uurtje terug moest lopen om zo’n kaart te kopen en dan weer een klein uurtje naar het gebied teruglopen. U voelt de bui al hangen, ik heb geen dagkaart gekocht, maar ben wel het gebied ingegaan, sorry. Ik zal de volgende keer als ik daar kom gelijk een jaarkaart kopen. Volgens mij heette dat gebied Kuifhoek/Bierlap en Sparregat. Het is er erg mooi en veel minder druk met mensen. Ik heb vele soorten vogels gehoord, maar kon er maar weinig ontdekken. Wat erg opvallend was, was het aantal Buizerds. Soms zaten ze wel met zijn zessen tegelijk bij elkaar in de lucht. Natuurlijk op een flinke afstand.

Boomkruiper

Boomkruiper

Gelukkig kon ik deze nog ontdekken en kreeg ik hem ook nog op de foto. Boomkruipers kruipen alleen omhoog. Met zo’n lange achternagel is dat geen probleem voor ze. Ik lees net in een boek dat ze nesten achter loszittend boomschors. Daar ga ik de komende lentemaanden eens wat beter op letten.

Buizerd

Buizerd

Buizerd

Twee Buizerds vlogen in de lucht met hun herkenbare schreeuw. Op de twee foto’s is het dezelfde. Ik vermoed dat het al een oudere vogel is. De handpennen (volgens mij heten die dingen zo) zijn al behoorlijk toegetakeld en versleten. Helaas ben ik vandaag gewoon niet meer vogels tegengekomen. Ja de Koolmees en Pimpelmees een paar honderd keer. Ook diverse spechten gehoord, maar niks op de foto gekregen. Maar ik heb genoten en daar gaat het om.