2 mei 2013

2 mei 2013


Vandaag vrij genomen van het werk. Dat was een goede beslissing want het was een geweldige dag. Heeft al dat overwerk op mijn werk, de afgelopen weken, toch nog nut gehad. Ik ben naar De Hamert gegaan in het Nationaal park Maasduinen. Zeker wel 5 minuten van mijn huis vandaan. Het is een toeristische plek, maar op een door de weekse dag is het goed te doen. Het is een leuke plek, met bos, heide en grasvelden. Lekker gevarieerd dus. Vandaag ook weer een paar nieuwe soorten op de foto mogen zetten.

Bonte Vliegenvanger

Bonte Vliegenvanger

Bonte Vliegenvanger

Mijn buurman waarschuwde me, hij had een Bonte Vliegenvanger in zijn nestkast. Dat laat ik me maar 1 keer zeggen natuurlijk. Ik had die soort nog nooit eerder gezien. Na 10 minuutjes wachten kwam er inderdaad een Bonte Vliegenvanger voor ons zitten. Het was het vrouwtje met een klein takje in haar snavel. Vervolgens bracht ze deze in de nestkast. Na nog eens 10 minuutjes kwam het mannetje ons ook gedag zetten en wilde ook wel op de foto. Wat een lekker stel. Hopelijk kan ik over 3 weekjes genieten van kleine Vliegenvangers die gevoerd worden door de ouders. Op de bovenste foto is het mannetje en de onderste foto is het vrouwtje.

Boompieper

 

Boompieper

Boompieper

Tja dan ben je aan het wandelen en dan sta je bijna op een vogel. Hij schoot net voor me de boom in. Vervolgens bleef hij nog een tijdje vlak bij me zitten. Misschien overbodig om te zeggen, maar uiteraard liep ik gewoon op een pad.

Groenpootruiter

Groenpootruiter

Dat is nu het leuke van gevarieerd landschap, dat je van alles tegenkomt. Bos vogels maar ook water vogels. Deze Groenpootruiter had ik dus nog nooit eerder gezien. Ik liet hem wel een beetje schrikken want nadfat hij mij gezien had, ging hij wat verderop zitten. Dat vind ik wel een nadeel van De Hamert, dat er zo weinig vogelhutten zijn. Ik denk als ze deze ondiepe plas afzetten en een hut erbij maken dat er prachtige soorten zullen komen.

Kleine Plevier

Kleine Plevier

In de ondiepe plas, renden ook een paar Kleine Plevieren rond. Helaas wel wat ver weg, maar wel duidelijk te herkennen aan het motorbrilletje. Erg drukke vogeltjes die geen seconden stil staan.

Houtduif

Houtduif

Tijdens het wachten, bij de buurman, op de Bonte Vliegenvanger, kwam deze Houtduif voor ons zitten.