20 april 2014

20 april 2014


Na een tip kon ik eindelijk voor het eerst in mijn leven genieten van jonge Bosuilen die net waren uitgevlogen. Takkelingen noemen ze dat ook wel. Had was even zoeken in alle bomen maar toen ik ze zag kon ik mijn geluk niet op. Ik had al snel door dat ze mij al lang hadden gezien voordat ik ze vond. Maar na een tijdje was ik niet meer interessant en vielen de oogjes van de uiltjes half dicht.

 Bosuil

Bosuil

Bosuil

In Noord Limburg is er een nestkast gestolen met daarin 4 jonge Bosuilen. Echt schandalig. 

Gelukkig zijn deze uilen nu uitgevlogen en kunnen ze genieten van hun vrijheid in plaats van opgesloten te zitten in een kooitje.

Bonte Vliegenvanger

Bonte Vliegenvanger

Bonte Vliegenvanger

Onder het genot van een bak koffie bij de buurman deze Bonte Vliegenvanger op de foto gezet. Vorig jaar had hij ook een paartje in dezelfde nestkast. Je zou dan toch wel denken dat het om hetzelfde paartje gaat. Ze overwinteren in Afrika, dus ze hebben een flinke tocht achter de rug om in Nederland te broeden.

Zwartkop

Zwartkop

Een mannetje Zwartkop. Ze zingen prachtig. De meeste trekken in de winter weg naar het zuiden. Een klein aantal blijft in de winter in Nederland. Zwartkoppen maken een komvormig nest tussen de struiken. Dichte bramenstruiken zijn geliefde nestplaatsen.

Boompieper

Boompieper

Ik zet neer dat het hier gaat om een Boompieper, maar ik weet het niet zeker. Het zou ook een Graspieper kunnen zijn.

Kauw

Kauw

Kauwen zijn meestal niet geliefd bij mensen. Erg jammer want ze zijn hartstikke leuk en slim. Kauwen hebben een partner voor het leven. Let er maar eens op er zijn er altijd twee en in groepen zie je dat ze altijd twee bij twee zitten.

Houtduif

Houtduif