20 oktober 2012

20 oktober 2012

Eindelijk weer een opfrisser vanaf mijn kant. Ik ben er toch een paar keer op uit geweest, maar ik had gewoon geen goede foto’s. Ik moet dus echt de plekjes nog ontdekken. Even wennen dus. Vandaag was ik op de fiets wat aan het halen en reed langs de akkers waar mais had gestaan, wat deze week geoogst is. Onderweg kwam ik aardig wat vogels tegen. Dus toch maar mijn camera opgehaald en eigenlijk vlak bij huis gebleven. Ik heb er geen kilometer voor hoeven fietsen. Langs de Maas is dus ook genoeg te zien. 

Zwarte Roodstaart

Zwarte Roodstaart

Deze Zwarte Roodstaart was ik vorige week tegengekomen. Ik had hem nog nooit eerder op de foto gezet en vind ze prachtig. Hij zat constant heen en weer te vliegen op een houtstapel die op een groot grasveld lag. 

Ringmus

Ringmus

De Ringmus. Ook deze had ik nooit eerder op de foto gekregen. Wel de Huis en Heggemus, maar dit is dus weer een ander soort. De ringmus wordt vaak verward met het mannetje van de ook zeer algemene huismus. In tegenstelling tot de huismus heeft de ringmus echter een roodbruine in plaats van grijze kruin. Ook heeft de ringmus een witte halsring en zwarte vlekken op de verder witte wangen. Verder is de ringmus ook goed aan het geluid te herkennen. In tegenstelling tot de huismus hebben het mannetje en het vrouwtje van de ringmus hetzelfde verenkleed. Aldus vogelvisie. De Ringmus staat op de rode lijst.

Houtduif

Houtduif

In de stad struikel je erover en zijn het net vliegende ratten. Maar zo in een bosrijke omgeving in de akkers zijn het echte vogels. Zo kan ik ze wel waarderen. Eten van het overgebleven mais. Veel leuker om ze zo te zien dan eten uit een vuilniszak.

Buizerd

Buizerd

Deze Buizerd heb ik ook van de week genoemen bij het Reindersmeer. Een rondje van 15 kilometer, waar ik dus alleen deze Buizerd fatsoenlijk op de foto kreeg.

Vliegenzwam

Vliegenzwam

Ik ben normaal niet van de paddestoelen, maar ik vond deze groep bij elkaar toch wel erg mooi. In mijn tuin heb ik ook wel honderden paddestoelen, misschien moet ik ze toch eens op de foto zetten. Alleen wordt het determineren lastig want ik heb er echt geen verstand van. 

Grauwe Gans

Grauwe Gans

Toch wel leuk om honderden ganzen vlak bij huis te hebben. Vooral als ze in de ochtend en avond zeer laag over huis vliegen. Er zaten ook nog 6 Indische Ganzen op een grasveld, maar die zaten iets te ver weg voor een foto. Wel een leuke waarneming.