21 mei 2012

21 mei 2012

We kunnen 21 mei 2012 wel de dag van de Torenvalk maken. Ik kwam er weer ontzettend veel tegen. In de nesten zijn nog geen jongen te zien, dat zal nog enkele weken duren. Ik ben met de fiets naar vogelhut Starrevaart gegaan, maar eerlijk gezegd was de heen en terugreis nog het leukst. Ik kwam onderweg veel leuks tegen en nog redelijk dichtbij ook. 

Grasmus

Grasmus

Grasmus

De Grasmus is een zomervogel die in Nederland komt om te broeden. De mannetjes komen eerder terug uit Afrika dan de vrouwtjes. In die tussentijd bouwt het mannetje enkele nesten, waaruit het vrouwtje een keuze maakt. Bevalt geen van de nesten haar, dan bouwt ze alsnog haar eigen nest…aldus de vogelbescherming.

Torenvalk

Torenvalk

Torenvalk

Torenvalk

Op de bovenste foto een mannetje die vlak bij zijn nest zat. De middelste foto is onderweg genomen de onderste foto……………een Torenvalk met een muis….eindelijk!!! In een van mijn vorige topics had ik het er al over dat ik zo graag een Torenvalk wilde met prooi. Ok en nu de waarheid. Ik zag dit vrouwtje vliegen en maakte wat foto’s. Uiteindelijk beland ze in het gras en ik zag haar wel eten, maar het gras was wat hoog, dus niet echt zichtbaar. Ik kom thuis, bekijk mijn foto’s en pas thuis zag ik dat ze een muis tussen haar poten had. 

Grutto

Grutto

Grutto

Wel een heel bijzonder gezicht een Grutto in een knotwilg. Vermoedelijk om alles en iedereen op afstand te houden van haar jongen in het veld. Dit is dus een vermoeden, ik weet dit niet zeker.

Kokmeeuw

Kokmeeuw

Kokmeeuw

De bovenste foto is wel een zoekplaatje geworden. Kokmeeuwen met jongen, visdief en noem maar op. Ik zie iets van 6 jongen in beeld. Op de onderste foto werd nog wat extra gras aangebracht. Blijkbaar vinden ze het eilandje waarop ze broeden nog iets te kaal. Er werd constant nestmateriaal aangebracht maar vooral takken. Vandaar dat ik deze pluk gras wel leuk vond.

Bosrietzanger

Bosrietzanger

Bosrietzanger of Kleine Karekiet

Helaas geen zekerheid om welk soort het nu gaat. Het verschil is bijna niet waarneembaar, maar wel via de zang…..en die ervaring mis ik helaas nog. Het was in ieder geval eentje die andere vogels imiteert, wat mij weer enorm aan het lachen maakte want dat is echt leuk om eens te horen.

Knobbelzwaan

Knobbelzwaan