22 november 2015

22 november 2015

Het was alweer een tijd geleden dat ik op pad was geweest. Tja een full time baan en een grote tuin kosten nu eenmaal veel tijd. Maar des te meer geniet je van de dagen als je dan toch even er op uit kan. Vandaag heb ik dus enorm genoten. Met name van een Buizerd die nogal, laten we zeggen, tam was. Die je dat wauw gevoel kan geven als je lekker aan het rondstruinen bent. Ik ben lekker vanuit huis gaan wandelen, langs de Maas. Normaal doe ik die ronde met de fiets maar dat is me nu veel te koud. Qua tijd maakt het ook niks uit, ik doe er in beide gevallen even lang over.

Buizerd

Tijdens het wandelen zag ik hem opeens op een tak zitten. Normaal gesproken vliegen ze altijd direct weg als je dan plots stopt met lopen. Deze keer niet. Ik maakte zo snel mogelijk wat foto’s, want hij zou direct wegvliegen als hij me zou zien. En ja hoor na iets van 30 seconden vloog hij weg.

Buizerd

De Buizerd vloog weg om 10 meter verderop te gaan zitten. Hij had me al lang gezien bleek, maar deze Buizerd vond mij een keer niet eng. Vanuit zijn uitkijkpunt op de tak keek hij constant naar beneden. 

Buizerd

Ik schat dat hij zo’n 30 a 35 meter bij mij vandaan zat. Ik wilde zo graag van dit moment genieten en daardoor liet ik mijn camera soms naar beneden zakken om goed te kunnen kijken. Maar dan zag ik dat hij beneden hem een prooi zag en richte ik snel mijn camera weer. 

Buizerd

Zo bleef hij wel enkele minuten zitten en maar strak naar beneden kijken. Het was gewoon spannend om zoiets te zien, heerlijk.

Buizerd

Eindelijk dook hij dan naar beneden in het circa 50 centimeter dikke groen wat op de grond groeide. Door deze begroeiing zag ik hem niet meer. Toen hij na 20 a 30 seconden weer wegvloog kon ik niet zien of hij een prooi had gevangen en ik was ook te laat voor een foto. Grappig was wel dat toen ik besloot door te lopen dat hij weer op een tak zat vlak bij me. Ik had hem er niet eens zien landen. Van mij mag deze Buizerd hier de hele winter blijven zitten.

Kraanvogel

Kraanvogel

Deze foto is nog van 26 oktober 2015. Ik was in de tuin bezig en ik hoorde ze aankomen. Dus snel naar binnen gerend. Gelukkig was ik op tijd voor de foto.  Op die dag werden door veel mensen Kraanvogels gespot, blijkbaar een goede trekdag.

Heggemus

Heggemus

Winterkoning

Winterkoning

De schommelingen in de populatie van de winterkoning hangt voor een deel ook samen met de winter. Tijdens een strenge winter gaat een groot aantal winterkoningen dood, waardoor de populatie sterk in aantal keldert.