23 april 2015

23 april 2015


Deze keer een reportage over het ringen van Bosuilen. Het was voor mij de allereerste keer dat ik mee mocht met ringen. Ik ooit zoietrs nooit eerder gezien. Ik had er altijd wel een mening over, ik vond het zielig om die beesten zoveel stress te bezorgen. Maar dit is mij 100% meegevallen. Het gebeurt zeer snel en vakkundig. Ik denk dat de jongen hooguit 10 minuten uit het nest zijn en 1 minuut in handen van de ringer. Het ligt er dus aan hoeveel jongen er geringd moeten worden. Deze Bosuilen zaten in een bos in Geijsteren, Limburg. We hebben drie plekken bezocht. In de eerste kast zat 1 jonge Bosuil, in de tweede kast zaten 3 bosuilen en ik de derde kast zaten 2 bosuilen. Dus als alles goed gaat brengt 1 klein plaatsje hier in Limburg weer 6 nieuwe Bosuilen de natuur in. 

 Bosuil

Eerst worden de jongen uit de kast gehaald en in een tas gestopt. Zo hoef je ze niet onnodig vast te houden. Onze handen zijn warmer dan hun lichaamstemperatuur. 

Bosuil

In de tas

Bosuil

Ring om de poot

Bosuil

Bosuil

Vleugels opmeten

Bosuil

En tot slot worden de jongen gewogen. 

Bosuil

Bosuil

Op de twee laatste foto’s is duidelijk het verschil in leeftijd al te zien.